Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 257 (7258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Pute a provincie uneori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uneori, când mă apucă gândurile cele rele, îmi spun că totuşi condiţia de provincial este groaznică. Sunt momente în care te ia cu rău văzând că ceea ce la alţii este intrat în firea lucrurilor, pentru tine, locuitor de la capătul ţării/continentului/galaxiei este o întâmplare cu care te întâlneşti o dată, de două ori în viaţă şi pe care o păstrezi în memorie pentru a o depăna la urechile nepoţilor peste ani. Un eveniment din această categorie tocmai ce s-a desfăşurat zilele trecute. E vorba de meciul din Cupa României dintre Foresta şi Dinamo, dincolo de performanţă sportivă (destul de importantă şi ea) situându-se desfăşurarea acesteia în nocturnă, prilej de a-i târâi pe stadion pe cei mai mici dintre suceveni, doar-doar din dosul stâlpilor cu lumina feerică se vor ivi şi niscai zâne. Am fost şi eu atent, dar nici urmă de zâne ori de spiriduşi din ăia buni. În locul lor, şi-au făcut apariţia niscai jandarmi care n-au găsit nimic mai breaz de făcut decât să interzică accesul pe strada Bradului (e drept că pe acolo intraseră şi fanii lui Dinamo, dar cu ceva vreme înainte, deci eventualul pericol se dusese) unei domnişoare care locuieşte alături de mine, deci dincolo de poarta stadionului. Ştiu de la ea că i-a fost imposibil să-i convingă că are de mers acasă cu maşina, de care cele două persoane vârstnice (una şi cu handicap) au nevoie aproape în permanenţă. Ei, asta pute a provincialism de te doboară. În fond, nu cred că la Madrid sau la Amsterdam sau la Dracu-n praznic, când e meci, se închid străzile (pe unde ar fi trecut pompierii, la nevoie, cât timp duba aia cu nino-nino şi girofar bloca amărâta aia de străduţă, pe timpul intrării galeriei dinamoviste!?) şi se blochează accesul celor ce locuiesc acolo. Ca duhoarea de provincie să fie deplină, mai trebuie arătat şi că copiii au fost obligaţi să plătească bilet întreg (huooo!!!), iar moţul la cac..., pardon, tort, l-a pus interdicţia de a părăsi incinta, biletul neputând fi reutilizat. Asta ţine deja de filmele cu idioţi, nu doar cu proşti. Îl rog pe cel care a avut ideea să mă dea în judecată pentru jignire. Idiotule, ce s-ar fi putut întâmpla cu biletul decât să intre înapoi omul? Sau altul, în locul lui. Care ar fi fost, idiotule, problema, din moment ce nu pot intra doi pe un bilet!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pute a provincie uneori.
 Vizualizări articol: 2172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pute a provincie uneori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei