Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 257 (7258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Spectaculos

Utilaj de 7,5 tone, ridicat cu macaraua peste Spitalul de Urgență Suceava pentru a fi amplasat în șantierul din curtea interioară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O operațiune spectaculoasă, de trecere a unui utilaj greu peste corpul D al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, până în curtea interioară a unității medicale, s-a desfășurat în cursul zilei de joi, 31 octombrie a.c.. Corpul D al spitalului se supraînalță pentru construcția celor patru noi săli de operație și în cadrul lucrărilor se execută 32 de micropiloți cu lungimea de 10 metri. Pentru aceasta a fost necesar ca o instalație mecanică de foraj multifuncţională Beretta T 47S, cu greutate de 7,5 tone, cu şenile, să ajungă din fața spitalului în curtea interioară, din spatele corpului D.

Cu ajutorul unei macarale de 130 de tone, Foreza a fost ridicată cu mare atenție în aer, până deasupra spitalului. Operațiunea s-a derulat foarte încet, pentru a preveni balansul. Foreza a fost poziționată cu precizie deasupra amplasamentului și apoi a fost coborâtă de asemenea foarte încet, după care utilajul de forare a fost plasat pe poziția de lucru.Fotografii de la fața locului au fost postate pe pagina de Facebook a firmei Damifor Tehnic, specializată în domeniul forajelor pentru construcții. 

Menționăm că piloții forați sunt coloane circulare din beton armat, construite în pământ, prin betonarea unor găuri forate.

Extinderea Blocului operator al Spitalului de Urgență Suceava este executată de o asociere de firme din Iași - Conest SA, Dacorum Grup, Clima Therm Center T și Sam Concept, cu Conest lider de asociere.

Valoarea contractului este de 25,39 milioane lei, cu TVA. Lucrările au început în acest an, în data de 4 iulie, și trebuie finalizate la 30 iunie anul viitor.

Necesitatea extinderii Blocului operator a rezultat, conform managerului Vasile Rîmbu, din apariția unor noi specialități chirurgicale în structura spitalului - chirurgie plastică, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie, ceea ce a determinat o creștere a numărului de intervenții în fiecare an. Dacă în anul 2014 se realizau 12.258 intervenții chirurgicale, din 2017 numărul a trecut de 13.000, respectiv 13.356 intervenții chirurgicale în 2017 și 13.412 în 2018. Sălile de operații vor fi proiectate, dotate și realizate conform standardelor internaționale privind sănătatea și au ca scop dezvoltarea și eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale, a subliniat managerul spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilaj de 7,5 tone, ridicat cu macaraua peste Spitalul de Urgență Suceava pentru a fi amplasat în șantierul din curtea interioară.
 Vizualizări articol: 5307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Utilaj de 7,5 tone, ridicat cu macaraua peste Spitalul de Urgență Suceava pentru a fi amplasat în șantierul din curtea interioară4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei