Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 30 (6740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Să vină SMURD-ul!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urmă cu aproape două decenii, o echipă de fotbal alintată cu numele "Foresta" Suceava, deşi în actele de la FRF nu s-a numit niciodată astfel, îşi dădea duhul în urbea-i de origine, Fălticeni, după ce timp de două sezoane jucase, adesea chiar spectaculos, în prima ligă, pe stadionul din Areni. Atunci, echipa evoluase pe traseul Fălticeni - Suceava - Fălticeni, respectiv în diviziile B - A - B. Mai mult, în scurta, dar memorabila-i prezenţă pe prima scenă, echipa asta reuşise să intre în istorie cu o răsturnare fabuloasă de scor, în ceva mai puţin de o repriză reuşind să întoarcă tabela de la 4 - 0 în favoarea gazdelor, Dinamo, la neverosimilul 4 - 5, cu cât s-a terminat thriller-ul. Vreau să spun că Foresta aia, de atunci, a însemnat ceva. Însă de murit a murit într-un mod aproape clasic în România zilelor noastre, cât se poate de asemănător cu cel în care se pregăteşte să dea colţu' şi Foresta de azi, despre care am eu aşa, o bănuială (pe care am mai enunţat-o aici şi pe care nici un oficial nu s-a grăbit să o contrazică!) că nici ea nu figurează în actele Federaţiei cu acest nume. Ajuns în acest punct, nu-mi rămâne decât să îmi mai exprim încă o dată profunda nedumerire în legătură cu repetatele decese înregistrate în Areni. Nu ştiu dacă e vorba de vreun blestem sau doar de un dezinteres general în care se încadrează toată lumea care ar putea rezolva problema: Consiliul Local, eventualii investitori absolut inexistenţi, oficialităţile judeţene (cărora e clar că li se rupe fix în paişpe de fotbal ca fenomen social şi de zecile de mii de votanţi atinşi de boala asta) etc. Sigur e că fotbalul a înviat şi a murit la Suceava de atâtea ori, fără a intra vreodată într-un circuit normal, ca la oameni, încât la un moment dat chiar poate să ţi se facă lehamite şi să zici: "Ia mai dă-l în mă-sa de fotbal!". E greu de digerat ideea că Botoşani deja e un nume solid şi cu vechime în prima ligă, în timp ce la Suceava tooot o batem în cap cu subvenţii, cu milogeală, cu negocieri cu ANAF, cu veşnice datorii. Cândva, prin toamnă, a apărut din spuma mării salvarea într-un mod miraculos, bizar şi inexplicabil, din Franţa şi Moldova. Mai cheamă cineva şi de data asta SMURD-ul? Poate din Mozambic şi Vanuatu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să vină SMURD-ul!.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Să vină SMURD-ul!3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei