Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 30 (6740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Consiliul Judeţean a aprobat construcţia unui ambulatoriu nou la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construcţia unui nou ambulatoriu de specialitate la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va costa 38,59 milioane de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean. Șeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a precizat că lucrările pentru construcţia noului ambulatoriu ar urma să dureze doi ani. Noul ambulatoriu va avea o suprafaţă desfăşurată de 4.070 de metri pătraţi, într-o clădire cu demisol, parter şi patru etaje. Gheorghe Flutur a spus că această investiţie este absolut necesară pentru dezvoltarea spitalului, în condiţiile în care în momentul de faţă ambulatoriul funcţionează într-un spaţiu de doar 970 de metri pătraţi, care se dovedeşte a fi insuficient. Noul ambulatoriu va fi construit pe latura de sud a spitalului, spre parcarea care deserveşte Unitatea de Primire a Urgenţelor. „Noutatea este că în acest corp de clădire nou vor fi posibile şi internările de zi, dar şi că toate cele 24 de secţii ale Spitalului Judeţean vor avea un modul propriu în ambulatoriu. Iar cabinetele vor fi diferite în funcţie de complexitatea analizelor”, a explicat Flutur. El a subliniat că acest ambulatoriu va contribui la creşterea gradului de adresabilitate al Spitalului Judeţean Suceava, care deja a devenit unul cu caracter regional.

Gheorghe Flutur a arătat că această investiţie se adaugă celorlalte proiecte care urmează să fie făcute la Spitalul Judeţean, printre care extinderea blocului operator şi a secţiei de cardiologie, construcţia unui heliport, a unui centru de radioterapie, a unui bloc de locuinţe pentru medici sau a unui spital pentru copii.

Șeful administraţiei judeţene a declarat că instituţia pe care o conduce a suplimentat anul acesta sumele pe care le va aloca Spitalului Judeţean Suceava. „Faţă de 10 milioane de lei, cât am alocat anul trecut, acum alocăm aproape 20 de milioane de lei. Și dacă va fi nevoie vom mai acorda fonduri pentru investiţii. Și trebuie spus că o sumă de 13 milioane de lei va fi alocată anul acesta pentru noul ambulatoriu”, a precizat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a spus că zilele trecute a avut consultări cu specialişti pentru găsirea unei soluţii pentru legătura dintre spitalul nou şi spitalul vechi, investiţie care ar urma să fie făcută printr-un proiect european transfrontalier. Flutur a spus că dacă iniţial s-a luat în calcul amenajarea unui pasaj suprateran, în ultimele discuţii s-a conturat o soluţie pentru un pasaj subteran. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean a aprobat construcţia unui ambulatoriu nou la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean a aprobat construcţia unui ambulatoriu nou la Spitalul Judeţean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei