Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 30 (6740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbateri

Ilie Niţă: Proiectul pentru transferul parcului Șipote la primărie mai are nevoie de amendamente de natură tehnică pentru a fi aprobat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niţă, a anunţat că proiectul de lege pentru transferul parcului Șipote în administrarea Primăriei Suceava a intrat în dezbateri în comisiile parlamentare. Președinte al Comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare din cadrul Senatului, Ilie Niţă a precizat că în ultima ședinţă a comisiei a avut loc o dezbatere pentru avizarea proiectului pentru trecerea parcului Şipote, precum şi a altor parcuri aflate în situaţii juridice similare, din administrarea Romsilva în cea a Consiliilor Locale aferente. Această propunere legislativă îl are co-iniţiator şi pe senatorul Ilie Niţă.

„Codul Silvic prevede posibilitatea înfiinţării şi amenajării acestui tip de păduri-parc, precum parcul Şipote din Suceava, dar lipsa finanţării din partea Romsilva a dus la situaţii în care multe din aceste parcuri sunt într-o stare avansată de degradare, cu lucrări de salubrizare ineficiente, fără iluminare şi în care există pericole pentru cetăţeni din lipsa unui cadru legal ce ar permite primăriilor să utilizeze serviciile Poliţiei Locale în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice”, a explicat senatorul ALDE din Suceava, el adăugând că „pentru a schimba faţa oraşului Suceava, primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, a solicitat de mai multe ori sprijinul parlamentarilor suceveni în aceste demersuri pentru trecerea terenului respectiv de la Romsilva în administrarea CL Suceava”.

 

Niţă a explicat că un aspect care trebuie clarificat este cel legat de tipul de păduri care vor trece în administrarea Consiliilor Locale

Ilie Niţă a mai precizat că în cadrul dezbaterilor, la care au participat și alţi trei iniţiatori, deputaţii suceveni Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu și deputatul Andi-Gabriel Grosaru, s-a ajuns la concluzia că pentru atingerea obiectivelor dorite prin această propunere legislativă este nevoie de o serie de amendamente ce vor clarifica aspecte de natură tehnică.

„Iată că în acest mandat, toţi parlamentarii municipiului Suceava, indiferent de coloratura politică, au sprijinit prin semnătura lor această propunere legislativă”, a declarat senatorul ALDE de Suceava.

Ilie Niţă a explicat că în forma prezentată la comisie, iniţiativa includea în tipul de păduri ce vor fi trecute de la Romsilva la consiliile locale mai multe categorii ce depăşeau limitarea stabilită de iniţiatori, și anume pădurile-parc din cadrul municipiilor. Niţă a arătat că în această formă, Ministerul Apelor şi Pădurilor nu putea susţine propunerea şi prin dezbatere au fost subliniate neajunsurile ce trebuie să fie îndreptate.

„Comisia pentru Dezvoltare Regională a decis, cu susţinerea Guvernului şi a iniţiatorilor, să amâne dezbaterile pentru data de 13 februarie. Amendamentele vor viza clarificarea categoriilor de păduri vizate de propunerea legislativă, cât şi alte modificări de tehnică legislativă, în vederea adoptării de către Senat a unei forme concise şi coerente a acestei legi”, a declarat senatorul ALD.

Niţă a mai spus că forma finală a propunerii va crea cadrul legal necesar trecerii în proprietatea şi administrarea consiliilor locale a parcurilor intravilane aflate în prezent la Romsilva, fapt ce ar uşura povara bugetară asupra acestei instituţii şi ar permite administraţiilor locale să facă investiţiile necesare, inclusiv din fonduri europene, în vederea modernizării unor parcuri, formă agreată şi de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

La final, Ilie Niţă a dat asigurări că va susţine în continuare acest proiect de lege. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Niţă: Proiectul pentru transferul parcului Șipote la primărie mai are nevoie de amendamente de natură tehnică pentru a fi aprobat.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ilie Niţă: Proiectul pentru transferul parcului Șipote la primărie mai are nevoie de amendamente de natură tehnică pentru a fi aprobat4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei