Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2017 - Anul XXII, nr. 178 (6594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De 16 ori ruşine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe vremea când eram junior la Poiana Câmpina (altă echipă care cred că a dispărut fără cale de întoarcere, în pofida unor vremuri în care chiar conta în Divizia B şi era mai mereu în lupta pentru promovare în anii '60 şi '70) am avut în mai multe rânduri ocazia de a face măcel cu adversarii, noi fiind an de an printre fruntaşii campionatului naţional de juniori (în care jucau, pe criterii geografice, amestecate echipe din diviziile A, B şi C), alte cluburi, de obicei dintre cele proaspăt promovate, improvizând peste noapte echipe de juniori, că aşa le obliga regulamentul. Îmi aduc aminte de un meci în care întâlneam Şoimii Buzău, într-un an în care noi ieşiserăm vicecampioni, iar Şoimii promovase din campionatul judeţean în B. Ăia erau nişte copiluți de 12-13 ani, noi săriţi toţi de 17. La pauză conduceam cu 14 - 0, iar în repriza a doua, pe la o bucată, a venit la mine arbitrul de centru şi m-a întrebat: "Căpitane, cât e scorul: 23 sau 24 la 0, că le-am pierdut şirul!?". Îmi era o milă cumplită de copilaşii ăia, aşa că l-am rugat pe arbitru să scrie 23 şi să lase scorul acolo, indiferent câte o să mai înscriem. Aşa a şi făcut, iar la urmă mi-a mulţumit pentru gest, deşi am căzut amândoi de acord că nu era tocmai corect. Mă gândesc, de 3 zile încoace, la ce o fi în sufletul copiilor ăstora trimişi la Timişoara drept carne de tun pentru a încerca să mascheze (de ce?, pentru cine?, cu ce perspectivă?) groaznica realitate din fotbalul sucevean: aceea că un management de rahat, o lipsă de implicare vecină cu trădarea, un sictir adresat întregii populaţii a municipiului şi a judeţului, o nepăsare criminală şi încă multe altele, încă mai grave, toate acestea au făcut să ne lepădăm de Liga a II-a ca de satana. De ce? Cum a fost posibil? Cum dracu' de s-au adunat datorii? Cum de nu s-a găsit soluţia subvenţionării, dacă tot erau datorii, pentru ca din subvenţionare să se achite totuşi datoriile? Indiferent cine şi ce ar zice, mă simt luat de prost când mi se spune că echipa avea bani aprobaţi, dar urma să-i primească numai după ce achita nu ştiu ce din cei... pe care nu-i avea!!! Eu sunt printre cei care, concret, au adus Foresta de Divizia A la Suceava, cu 20 de ani în urmă. Să nu-mi spună nimeni că după 20 de ani nu se poate ţine măcar o echipă în Liga a II-a. Iar cine i-a trimis pe copii la Timişoara să meargă să se caute la doctor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De 16 ori ruşine.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
De 16 ori ruşine4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei