Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2017 - Anul XXII, nr. 178 (6594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pentru copii

Opt zile de şcoală de vară la Băişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La iniţiativa Protoieriei Fălticeni, Şcoala Gimnazială din Băişeşti, comuna Cornu Luncii, în parteneriat cu biserica parohială „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, a organizat în perioada 24-31 iulie 2017 activitatea „Şcoala de vară”, ediţia I.

 

Ateliere, jocuri recreative şi competiţii sportive

Fiecare zi de activitate a celor 45 de copii participanţi a început la Biserica parohială „Sfinţii Voievozi”, unde copiii au citit rugăciunile dimineţii, iar preotul paroh Constantin Stavovei i-a binecuvântat şi le-a ţinut cuvânt de învăţătură. Majoritatea activităţilor s-au desfăşurat la şcoala din localitate, activităţile fiind diverse, cele mai multe desfăşurându-se în cadrul unor ateliere: jocuri de autocunoaştere, „artistul din mine” ( pictură, colaj, olărit, origami şi împletituri), teatru, vânătoare de comori, fiind organizate şi multe jocuri recreative şi sportive. La biserică, copiii au participat la Taina Sfântului Maslu, au învăţat să bată toaca şi i-au adresat întrebări părintelui paroh Constantin Stavovei. Pe lângă aceste activităţi, copiii au avut parte şi de o drumeţie în lunca Moldovei, iar spre seară au participat la focuri de tabără. Lucrările copiilor au fost expuse la şcoala din sat pentru a putea fi admirate de părinţi, dar şi de alţi consăteni. La final cei mici au fost răsplătiţi cu diplome şi cadouri.

Timp de o săptămână, copiii au fost îndrumaţi în activităţi de învăţătoarele Dana Stavovei, Cristina Cojocariu şi Virginia Aldea, ajutate de voluntarii: Diana Popovici, David Vultur, Narcisa Vasilovici, Georgian Vodă, Adrian Cioban, Andra Cora, Loredana Cora, Ciprian Ciotină, Ionuţ Blanariu, Dionisie Blanariu, Vasilovici Negrea, Ionela Ciotină şi Cătălin Cioban.

 

Educaţie şi recreaţie prin parteneriatul biserică-şcoală

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a fost prezent la aceste activităţi, unde i-a sfătuit pe cei mici să asculte de învăţătorii lor, de părinţii lor, dar şi de părintele lor duhovnicesc, să fie mereu aproape de biserica parohială, în care ei au fost botezaţi, pentru a deveni buni creştini. Părintele Adrian Dulgheriu a salutat această iniţiativă de a organiza o Şcoală de vară în Băişeşti, mulţumind directorului şcolii gimnaziale, prof. Vasile Pohoaţă, preotesei Dana Stavovei, învăţătoare la această şcoală, echipei de proiect pentru efortul depus pentru petrecerea unei săptămâni de vacanţă în mod plăcut şi pentru continuarea acestui proiect în anii următori.

„Ştim că pentru copiii din mediul rural devine o obişnuinţă ca în vacanţa de vară să petreacă timpul liber dezorganizat, în faţa televizorului, calculatorului, jucându-se cu mingea. Urmând exemplul Programului <Şcoala de vară>, implementat de Protoieria Fălticeni în parteneriat cu mai multe parohii, şi la Băişeşti s-au organizat în premieră în acest an diferite activităţi prin care copiii să-şi petreacă într-un mod cât mai plăcut şi util timpul liber, iar părinţii au apreciat ceea ce s-a făcut şi chiar s-au implicat. Două instituţii partenere, biserica şi şcoala, au desfăşurat, timp de opt zile, pentru copii, activităţi educative şi recreative, care să îi ajute pe cei mici în dezvoltarea şi formarea lor în spiritul valorilor moral-creştine”, a declarat pr. protoiereu Adrian Dulgheriu.

La final, Dana Stavovei le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă această acţiune, urmând ca ediţia de anul viitor să se desfăşoare în colaborare cu şcoala gimnazială din Horodnic de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt zile de şcoală de vară la Băişeşti.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Opt zile de şcoală de vară la Băişeşti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei