Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Câtă băutură? Şi când?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În principiu, sportul şi alcoolul sunt chestiuni incompatibile. Există totuşi situaţii în care sportivul este cumva chiar obligat să consume băutură, de exemplu la festivitatea de premiere de după cursele de Formula 1, când şampania aia în doze enorme este nu doar turnată pe capul participanţilor la ceremonie, ci ajunge şi acolo unde trebuie să ajungă orice băutură. De asemenea, la efectuarea controalelor antidoping, până la recoltarea probelor de urină, sportivii cică beau bere câtă e nevoie, adesea, din cauza deshidratării, cantitatea fiind de-a dreptul impresionantă şi ducând frecvent la stări avansate de ebrietate. Dincolo de aceste situaţii pe care toată lumea le consideră normale, mai sunt şi altele în care sportivii (unii chiar excepţionali) reuşesc veritabile performanţe, doborând recorduri greu de imaginat chiar în lumea beţivilor de meserie. Istoria sportului e plină de nume celebre în egală măsură în arene şi în cârciumi, fotbalul deţinând şi aici supremaţia. Fotbalişti enormi, unii chiar campioni mondiali, au sfârşit groaznic, de regulă din cauza cirozei hepatice, după ani întregi de chinuri şi după repetate dezalcoolizări eşuate. Exemplul standard este brazilianul Garrincha, dublu campion mondial, considerat fotbalistul cu cel mai spectaculos dribling din istoria fotbalului, decedat la numai 50 de ani, după ce se zice că ar fi băut câteva cisterne de tărie de-a lungul vieţii. La noi, printre cei care au fost şi fotbalişti de excepţie, şi băutori de competiţie, e suficient să-i amintim pe Dobrin, Dumitrache ori Rică Răducanu, ca să înţelegeţi că incompatibilitatea despre care vorbeam la început e totuşi relativă. Important cu adevărat este să ştii când şi mai ales cât poţi bea fără a-ţi pune în pericol, de la caz la caz, reputaţia, cariera, viaţa. Iar când eşti deja celebru ca sportiv, parcă şi lumea e mai tolerantă, dovezile (încă) vii fiind Tamaş şi Săpunaru. Ieri, la ştirile tv, am aflat că 4 flăcăi din lotul naţional de tineret s-au îmbătat mangă în avion şi au făcut scandal până la aterizarea la Madrid. Măsurile disciplinare s-au luat imediat. Oare de ce? Nu era mai normal să fie pedepsiţii şefii delegaţiei? Iar ăstora mici să li se explice, pe înţelesul lor, că trebuie să ştie cât pot duce, în ce situaţii, dar mai ales că întâi trebuie să ajungă celebri ca fotbalişti, nu ca beţivi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câtă băutură? Şi când?.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Câtă băutură? Şi când?4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei