Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numărul infracţiunilor de la Şcheia, diminuat semnificativ în urma aplicării măsurilor cerute de prefect

Joi, 23 Martie 2017 (15:42:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul infracţiunilor din comuna Şcheia s-a diminuat semnificativ în ultimele două săptămâni în urma aplicării măsurilor solicitate de noul prefect al judeţului, Mirela Adomnicăi. Astfel, furturile au scăzut de la 3-4 pe zi la unul la două zile, iar loviturile şi alte acte de violenţă s-au diminuat de la 4-5 pe zi spre zero. De asemenea, în ultimele două săptămâni nu s-a înregistrat nici o violare de domiciliu. Statistica a fost prezentată de prefectul Mirela Adomnicăi în prima sa conferinţă de presă de la preluarea funcţiei.

Adomnicăi a arătat că au fost suplimentate patrulele mixte de jandarmi şi poliţişti cu încă o patrulă pe intervalul orar 14-22 şi, de asemenea, au fost suplimentate efectivele şi pe timpul nopţii. „Au fost suplimentate şi efectivele care lucrează la dosare pentru că în ciuda eforturilor depuse pe teren, la un moment dat finalitatea acestora se bloca din lipsa personalului care să instrumenteze şi dosarele”, a subliniat prefectul. 
Mirela Adomnicăi a afirmat că cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean monitorizează zilnic situaţia de la Şcheia şi nu săptămânal, ca până acum. Mai mult, a spus ea, primăria va monta camere video în punctele vulnerabile indicate de cei de la poliţie, fiind prinsă în bugetul local pentru 2017 suma de 200.000 de lei.

„Eu văd o abordare integrată a problematicii de la Şcheia. În afară de intervenţia jandarmilor, a poliţiei, mi-am propus să urmăresc situaţia din Şcheia şi din perspectiva statutului social, din perspectiva beneficiarilor de ajutoare sociale din această zonă, pentru că beneficiarul de ajutor social are obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii. Consider că în momentul în care eşti ocupat să prestezi o muncă timpul şi disponibilitatea pentru alte acţiuni sunt cu mult reduse. Deci dincolo de  mijloacele coercitive care să ţină sub control lucrurile, este şi această abordare”, a explicat Adomnicăi.

Amintim că în urmă cu două săptămâni la Primăria Şcheia mai mulţi locuitori au protestat nemulţumiţi fiind de numărul mare de furturi din locuinţe şi de escaladarea violenţei în comună.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul infracţiunilor de la Şcheia, diminuat semnificativ în urma aplicării măsurilor cerute de prefect.
 Vizualizări articol: 4089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul infracţiunilor de la Şcheia, diminuat semnificativ în urma aplicării măsurilor cerute de prefect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei