Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie finală

Comisarul Răzvan Andreica, achitat definitiv în dosarul incidentului din trafic cu un taximetrist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul Răzvan Andreica a fost achitat ieri de Curtea de Apel Suceava. Magistraţii acestei instanţe au menţinut decizia luată de Judecătoria Suceava, iar soluţia de ieri este definitivă.

Răzvan Andreica a fost judecat pentru infracţiunile de abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual. Judecătorii au invocat în decizia de achitare articolul 16, aliniatul 1, litera C, din Codul de Procedură Penală, adică lipsa de probe că persoana a săvârşit infracţiunea.

Principala acuzaţie împotriva lui Răzvan Andreica a fost de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Totul i s-a tras de la un incident din 20 ianuarie 2013, în jurul orei 1.30, când ofiţerul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Rezumând, dosarul a fost constituit în baza plângerii unui şofer de taxi din municipiul Suceava. Acesta a susţinut că, în timp ce se afla în trafic, în zona Primăriei municipiului Suceava, a fost oprit de Andreica şi lăsat fără acte, pe motiv că i-ar fi tăiat calea maşinii comisarului, care se afla în misiune împreună cu un alt coleg.

Andreica a fost trimis în judecată pentru că ar fi reţinut cu ştiinţă, fără drept, cartea de identitate şi permisul de conducere ale şoferului, fără a întocmi vreun înscris în acest sens, şi prin aceasta a cauzat o vătămare intereselor legale ale persoanei vătămate.

Acuzarea de purtare abuzivă a venit pentru o simplă presupusă expresie jignitoare adresată şoferului.

Andreica a mai fost acuzat de fals în declaraţii, constând în aceea că a declarat, prin întocmirea raportului referitor la incidentul din noaptea de 19/20 ianuarie 2013, că persoanei vătămate nu i-au fost ridicate documentele personale, în vederea producerii unei consecinţe juridice pentru sine.

În fine, cea de-a patra infracţiune, participaţie improprie la fals intelectual, face referire la faptul că ofiţerul ar fi înlesnit, cu intenţie, prin întocmirea raportului referitor la incidentul din noaptea de 19/20 ianuarie 2013, falsificarea adevărului.

Procesul a început pe 29 septembrie 2014 şi a avut multe termene, în mai multe rânduri martori din dosar şi alte persoane care trebuiau audiate fiind aduse cu mandat de aducere, pentru că au evitat să se prezinte la instanţă.

Prin achitarea pronunţată ieri, ofiţerul îşi va recupera toate drepturile salariale pe care le-a pierdut după ce, în urma trimiterii în judecată, a fost pus la dispoziţie şi suspendat de pe postul pe care activa. Printre altele, el nu a mai avut dreptul de a desfăşura activitate de urmărire penală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul Răzvan Andreica, achitat definitiv în dosarul incidentului din trafic cu un taximetrist.
 Vizualizări articol: 6676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul Răzvan Andreica, achitat definitiv în dosarul incidentului din trafic cu un taximetrist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei