Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2016 - Anul XXI, nr. 236 (6349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbalul românesc, o catastrofă (III)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-am lungit cât nu se cuvenea cu primele două episoade, dar zău că încă s-ar putea scrie alte câteva zeci numai despre stadioanele noastre, cele multe, părăginite şi atât de pustii la ora meciurilor, încât aproape că înţelegi lehamitea fotbaliştilor: păi îţi vine să mai dai în minge când în tribune sunt doar vreo 14 zgribuliţi şi vreo două ştoarfe ieşite la agăţat câte un Dodel? Nu cred că mai există locuri pe lume cuprinse de atâta tristeţe în zi de meci că stadioanele noastre. În liniştea aia ca de catedrală, ne mai miră oare că se aude, cristal, orice vorbă din vocabularul alcătuit din câte 4-5 cuvinte, desigur, alea, şi că în familiile cu copii mici taţii urmăresc la televizor meciurile cu volumul dat la zero? Antrenorii sunt trişti, fotbaliştii asemenea lor, instalaţia de nocturnă e chiar aşa, de nocturnă adică, nu de făcut lumină, singurii luminoşi sunt patronii care îşi aşteaptă cu zâmbete largi ziua când vor înfunda pârnăile. Ei, cei porecliţi cu totul impropriu "investitori", sunt nişte paraziţi infecţi, nişte parveniţi cu tupeu, nesimţire şi lipsă de scrupule, a căror singură activitate e să spele toţi banii proveniţi din fel de fel de tunuri, de la imobiliare şi trafic de curve şi droguri, până la defrişări şi transport de energie. Ba, unii încă mai ai dracu', analfabeţi dar şi cu facultăţi făcute pe loz, nu s-au lăsat până n-au ajuns scule politice, nu doar în provincie, ca alde Pinalti ori Sechelariu (odihnească-se!), ci şi prin Parlament, precum şeful bandei, ex-miliţianul Nea Mitică, prin Guvern, ca vicepremierul Copos, sau chiar în Parlamentul European, cum s-a învrednicit ciobanul. Daţi-mi, vă rog, un termen de comparaţie pentru toată această nebunie, nu în Europa, că nu se poate, nici pe Terra, că tot nu-i de unde, dar în întregul sistem solar, şi vă rămân veşnic recunoscător. Sistemul competiţional e o bazaconie, clasamentele le fac arbitrii (băăă, de unde dracu' l-aţi găsit şi pe grecotei, ce, noi n-aveam hoţii şi jigodiile noastre!?), Federaţia şi Liga sunt conduse de-un neisprăvit cu studii politico-militare şi de-un mut, cluburile sunt ori în faliment ori în insolvenţă, patronii şi vânzătorii de vopsiţi porecliţi fotbalişti intră şi ies din puşcării mai des decât de la toaletă, iar fotbaliştii nu sunt asiguraţi şi nici plătiţi cu lunile. Dar chiar şi ăia, adică majoritatea, care iau salariul minim pe economia naţională, parcă tot sunt plătiţi prea mult pentru panarama de fotbal pe care-l joacă. Închei aici şi mă duc să vomit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul românesc, o catastrofă (III).
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fotbalul românesc, o catastrofă (III)5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei