Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2016 - Anul XXI, nr. 236 (6349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Avem nevoie şi de aer

Reducerea spaţiilor verzi de pe Aleea Nucului, motiv de nemulţumire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a străzii Aleea Nucului, efectuate în această perioadă de municipalitatea suceveană, au stârnit reacţii diferite în rândul locuitorilor din zonă.

În vreme ce unii, în special proprietarii de maşini, s-au bucurat de lărgirea străzii şi de amenajarea de noi parcări publice, într-o zonă deficitară în această privinţă, pentru alţii, reducerea spaţiilor verzi, prin scoaterea gardului viu, a unor copăcei şi chiar tăierea rădăcinilor unor copaci care sunt acolo de zeci de ani, e privită cu durere şi nemulţumire.

„Înţeleg că este necesară modernizarea oraşului, dar nu în detrimentul spaţiilor verzi. Avem nevoie şi de aer, nu doar de locuri de parcare. Şi aşa nu mai avem pe unde circula, că puţinele trotuare sunt ocupate tot de maşini. Parcarea subterană din Centru are zeci de locuri goale la orice oră, de ce nu lasă maşinile acolo?”, spune unul dintre locuitorii din zonă, profesorul Ionel Vovciuc, care speră ca apelul său şi al altor locuitori din zonă să fie luat în seamă de autorităţi, care să impună muncitorilor să protejeze copacii de pe Aleea Nucului.

Conform mărturiilor celor ce stau acolo, precum şi a fotografiilor făcute de ei, acolo unde un copac le stă în cale, muncitorii nu s-au dat înapoi nici de la a-l tăia, fără vreo autorizaţie.

Dezvelirea şi retezarea rădăcinilor dinspre stradă, la alţi arbori, este de asemeni motiv de îngrijorare pentru locuitorii blocului 5, de pe Aleea Nucului, mai ales că arborii pe care i-au udat de când erau copii au ajuns acum să fie mai înalţi decât imobilul în care locuiesc.

„Am înţeles că trebuie să facă strada de 11 metri lăţime, de asta s-au extins înspre spaţiul verde, prin scoaterea gardului viu. Noi nu am cerut mai multe locuri de parcare, vrem verdeaţă. În zonă sunt mai mult oameni în vârstă, le trebuie linişte, nu agitaţia maşinilor. Oamenii ar trebui să se mişte mai mult pe jos. Dacă au maşină o pot lăsa în parcarea subterană şi să vină pe jos acasă”, spune Zina, care e nemulţumită că modernizarea se face fără a fi consultaţi şi oamenii de acolo.

Locuitorii din zonă speră ca, după finalizarea lucrărilor de modernizare, să se ţină cont şi de amenajarea spaţiilor verzi, care fac parte din farmecul acestei străzi situate aproape de km 0 al municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reducerea spaţiilor verzi de pe Aleea Nucului, motiv de nemulţumire.
 Vizualizări articol: 3541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Reducerea spaţiilor verzi de pe Aleea Nucului, motiv de nemulţumire4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrem parcari trimis de
( 8 oct 2016, 11:43:21
poate nu stiti dar sunt care transforma spatiul verde in toalete publice dupa ce se,,joaca,, prin locul de joaca al copiilo zi si noapte, zi de zi. cei care sunt invidiosi si vor ozon sa se mute! sunt care au 2,3 masini garate si nu-mi convine sa merg in alta zona de parcare si aia aglomerata. cred ca o solutie ar fi taxarea zi/noapte...si realizarea parcarilor ecologice, supraterane si sub terane in zona... se poate impaca si caprele si varza!
2.   S-au construit blocuri pe spatiile verzi! trimis de
( 8 oct 2016, 17:07:31

Are o boala omul asta pe spatiile verzi.
De cind l-am ales primar are ce are cu spatiile verzi. Mai nou amenajeaza locuri de joaca prin parcuri in detrimentul oazelor de verdeata!?

Betoanele sunt acceptate pentru ca sunt sursa grasa de parale.
3.   Se va raspunde pentru ce e urit si prost facut? trimis de
( 8 oct 2016, 17:41:52
Se va raspunde pentru ce e urit si prost facut?
Cind mergeti in orasul Botosani, uitati-va ce au facut ei! Uitati-va la trotuare, ce imbinari deosebite au facut ei cu dalele! La fel de frumos prin piete si parcuri! Mai ales ce parcuri au, de parca te-ai afla in Austria... Ce frumos sunt aranjate si dotate! La ei se pastreaza deja traditia ca parcurile sa fie cit mai frumoase...si au de toate pina si lac cu barcute....Toata ziua este plin copii, care se joaca in locurile special amenajate cu foarte multa fantezie!....Daca am avea si noi arhitecti competenti, devotati orasului dar si muncitori instruiti, altfel ar arata orasul nostru!?....
La noi se face in graba, e pospaiala, de azi pe miine, ca doar merge si asa. Prostimea nu stie sa aprecieze parcurile... si daca stie tace ca sa nu-l supere pe primar. S-a incercat si la noi ceva, dar totul s-a facut pe fuga, la incropeala, asa ca sa prosteasca lumea. Pacat de banii multi cheltuiti pe nimicuri si de inconfortul creat pentru noi in acesti ani.
Cind vom avea si la Suceava o conducere inteleapta, cu simtul datoriei si al frumosului?
Si cind se va raspunde pentru lucrul urit si prost facut?
:

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei