Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2016 - Anul XXI, nr. 236 (6349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă mare

Aproape 450 de suceveni s-au înscris pentru cele 53 de posturi de agent de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 438 de suceveni, majoritatea tineri, s-au înscris până la termenul limită de ieri pentru ocuparea celor 53 de posturi de agenţi de poliţie cu încadrare din sursă externă, scoase la concurs de la începutul acestei săptămâni. Se poate vorbi din nou de un interes deosebit din partea civililor pentru a deveni poliţişti, chiar dacă în cadrul campaniei de recrutări din primăvara acestui an au fost înscrişi aproape o mie de candidaţi. Această diferenţă nu se datorează neapărat scăderii interesului pentru un post de agent de poliţie, ci faptului că acum, la depunerea cererii, s-au cerut şi toate documentele necesare la dosar. În primăvară, candidaţii au avut termen să aducă ulterior documentele, iar foarte mulţi nu au îndeplinit criteriile eliminatorii din start şi nu au avut dosare complete.

La nivelul IPJ Suceava sunt scoase la concurs pentru încadrare directă din sursă externă 49 de posturi vacante de agent de poliţie, în structurile de ordine publică – mediul urban, ordine publică – mediul rural şi conductor câini şi patru posturi vacante de agent de poliţie în structurile de poliţie rutieră. De asemenea, sunt scoase la concurs un post de ofiţer şi un post de agent de poliţie, însă acestea sunt doar pentru reîncadrarea ca poliţist a persoanelor care au avut această calitate.

Proba finală a concursului se va desfăşura pe 19 noiembrie. În prealabil, vor fi testarea psihologică şi proba eliminatorie sportivă.  

Stabilitatea locului de muncă, salariul şi sporurile au făcut ca un post de agent de poliţie, chiar şi în cea mai îndepărtată comună, să fie râvnit de foarte mulţi tineri, inclusiv de cei cu studii superioare. Aşa s-a ajuns, în cadrul campaniei de recrutări din primăvară, ca pentru unele posturi, cele mai apropiate de municipiul Suceava, să fie înscrişi şi 30-40 de candidaţi pe loc.

Aceste încadrări din sursă externă au fost aprobate de Ministerul Afacerilor Interne ca soluţie urgentă pentru completarea deficitului de personal din diferite structuri ale MAI. În Poliţia Suceava, criza de personal a fost acutizată în acest an de pensionarea a aproximativ 10% din totalul agenţilor şi ofiţerilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 450 de suceveni s-au înscris pentru cele 53 de posturi de agent de poliţie.
 Vizualizări articol: 3650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 450 de suceveni s-au înscris pentru cele 53 de posturi de agent de poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei