Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2015 - Anul XX, nr. 231 (6043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mai mult de toamnă decât campioană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a terminat ceea ce, tehnic vorbind, a fost turul campionatului 2015-2016. De data asta, nu vom mai avea parte de statistici de genul „în nu-ştiu-cât-la-sută din cazuri, cine a terminat turul cu n puncte avans a câştigat campionatul”. Campioana de toamnă e mai puţin campioană şi mai mult de toamnă. Interesant cum se va numi ocupanta locului unu după terminarea returului. Campioana de primăvară sau campioana morală? Apoi, odată cu începerea play-off-ului şi înjumătăţirea punctajelor, se întâmplă ceea ce îl nemulţumea pe Şumudică, făcându-l să categorisească noul sistem ca fiind tâmpit: toate echipele au şanse la titlu! Ei, n-or fi chiar toate, dar ceva înghesuială se va produce. Practic, dacă presupunem că fiecare echipă îşi va fi sieşi egală în retur, atunci clasamentul de la care se va porni play-off-ul ar fi exact ăsta la care ne uităm acum. Cum nu se va întâmpla un astfel de parcurs simetric, unele echipe vor avea punctaje impare, iar prin rotunjirea lor în sus şansele se vor egaliza şi mai tare. Foarte interesant, înainte de ultima etapă a returului, dacă o echipă are număr impar de puncte (de exemplu 59), atunci va lua startul în play-off cu acelaşi număr de puncte indiferent dacă pierde sau face egal (59 : 2 =29,5 adică 30 după rotunjire, iar 60 : 2 = 30). Asta înseamnă că în acea ultimă etapă, unele echipe vor juca deschis, riscant, fără teama de a pierde. Pentru pariori va fi un parametru interesant.

Dar destul cu teoria, situaţia din teren spune că Astra e campioana de toamnă, urmată de Steaua, adică exact favoritele hârtiei. Văzusem un X la Dinamo cu Astra, care n-a fost chiar departe, caz în care Steaua ar fi trecut în faţă, fie şi cu antrenor principal escamotat. Viitorul s-a ţinut bine, dar echipa lui Hagi ar fi avut nevoie de victorie la Pandurii, ceea ce nu-i de colo, precum şi de jocul rezultatelor pentru a termina turul pe primul loc. Mai important e că această echipă se autofinanţează, singura care poate sta alături de Steaua la capitolul ăsta. Mecanismul fiind total diferit, merită un subiect separat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de toamnă decât campioană.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult de toamnă decât campioană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei