Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2015 - Anul XX, nr. 231 (6043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

35 de inculpaţi trimişi în judecată pentru sute de falsuri în dosare de grad de handicap sau pensii de invaliditate

Luni, 5 Octombrie 2015 (18:29:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au finalizat urmărirea penală într-unul dintre cele mai complexe dosare din ultimii ani, care a vizat a sute de falsuri prin care s-au obţinut în mod fraudulos certificate de încadrare în grad de handicap sau pensii de invaliditate. Lista celor trimişi în judecată cuprinde nu mai puţin de 35 de inculpaţi, care vor avea de răspuns în faţa instanţei pentru 628 de infracţiuni. Pe lista celor trimişi în judecată se regăsesc doctori, asistente şefe, personal auxiliar, foşti sau actuali angajaţi de la Spitalul Judeţean Suceava, dar şi doi angajaţi ai Primăriei Suceava, unul dintre ei chiar şef de serviciu de Asistenţă Socială. Ancheta a pornit în 2010, în urma unui denunţ înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care şi-a declinat ulterior competenţa la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Din primele date, confirmate ulterior, a rezultat că mai multe persoane, doctori la cabinete individuale sau angajaţi ai Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, la solicitarea unor persoane care aveau contact direct cu viitorii beneficiari ai pensiilor de invaliditate sau certificatelor de handicap, au falsificat, în perioada 2009-2011, înscrisuri din care rezulta că mai mulţi suceveni au fost supuşi unor investigaţii medicale în urma cărora au fost diagnosticate cu diferite boli cronice, lucru ce nu corespundea realităţii. La vremea respectivă, au urmat percheziţii la persoanele vizate de anchetă, fiind ridicate teancuri de documente medicale. Multe din persoanele care au beneficiat de sume de bani prin aceste falsuri erau totuşi bolnave, însă, din lipsă de timp sau de frica de a nu fi trecute într-un grad mai mic de invaliditate, acestea preferau să „aranjeze” obţinerea actelor medicale ce trebuiau prezentate la revizuire. Astfel, respectivii beneficiari erau investigaţi medical doar pe hârtie, au explicat anchetatorii. Procurorii au subliniat că majoritatea înscrisurilor medicale au fost falsificate de persoane care au dobândit cunoştinţe medicale ca urmare a funcţionării lor în cadrul secţiilor Spitalului Suceava, o anumită perioadă de timp, pe lângă medicii specialişti, timp în care au observat modul de examinare, consemnările realizate (conținutul actelor), tipul de analize corespunzătoare, diagnosticul corespunzător unui anumit tip de analize etc. O parte din aceste persoane, având acces la formularele tipizate folosite de unitatea spitalicească, şi le-au însuşit, aceste înscrisuri fiind găsite în cadrul percheziţiilor efectuate. Sunt însă şi cazuri în care s-a constatat implicarea directă în comiterea de falsuri a unor doctori specialişti care au completat diferite acte medicale fără nici un fel de consultaţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 35 de inculpaţi trimişi în judecată pentru sute de falsuri în dosare de grad de handicap sau pensii de invaliditate.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
35 de inculpaţi trimişi în judecată pentru sute de falsuri în dosare de grad de handicap sau pensii de invaliditate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei