Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Felul în care gândeşti îţi afectează finanţele! Citeşte cele 20 de pilde înţelepte ce te vor ajuta să atragi bogăţia!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Despre gândirea pozitivă şi despre rezonanţa gândurilor noastre s-au scris deja mii de cărţi, materiale, articole, şi trebuie să ne fi convins deja cu toţii că nu putem să dăm mereu vina pe destin când mai avem şi căderi ori nu atingem succesul mult visat.

 Trebuie să admitem, ca într-un act de justiţie imparţial şi corect, că tot ce avem vine din munca noastră, din puterea de concentrare asupra situaţiilor purtătoare de reuşită, din marea deschidere sufletească de a iubi oamenii şi planeta unde ne-a fost dat să existam, protejându-ne rădăcinile şi clădind, fiecare în parte şi apoi toţi împreună un viitor bun, luminos.

Nu e rău să vrem să fim bogaţi, dacă ne dorim aceşti bani spre a-i folosi în mod onorabil ajutând la dezvoltarea personală a noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor ce vor veni. Aşa că dacă ai nevoie de mai multe idei pentru a ajunge la succes în afaceri, şi mai ales dacă vrei să descoperi mai multe moduri de a gândi pozitiv despre bani, hai la un slalom printre 20 de pilde celebre pe această temă!

1. Ar trebui să-ţi spui mai des : VIITORUL MEU DEPINDE DE MINE!  Părerea lui Brad Klontz, psiholog american specializat în finanţe, este că persoanele care sunt de acord cu această afirmaţie au, de regulă, venituri mai mari. Oamenii care îşi asumă responsabilitatea pentru viaţa lor îşi vor examina greşelile şi vor încerca să devină mai buni, mai competitivi în loc să dea vina pe alţii pentru eventualele insuccese.

2. POT SĂ FAC ORICE ÎMI PROPUN! – aceasta pare a fi deviza de aur, în opinia aceluiaşi psiholog, pentru persoanele care consideră că acţiunile lor au un impact real asupra lumii. Acestea sunt dispuse să lucreze mai intens ca să-şi schimbe în bine situaţia materială. Tu te-ai surprins vreodată spunându-ţi asta, doar şi pentru sine?

3. Cât de des spui „MĂ DESCURC!” ? Studiile despre antreprenorii de succes arată că aceştia sunt un pic înfumuraţi. Ne place ori ba, se pare că aceasta este realitatea, aşa că oamenii gravitează în jurul celor care au păreri ferme pe care le afirmă sus şi tare şi au curajul să-şi asume permanent riscuri.

4. M-AM ÎMPIEDICAT, DAR NU AM CĂZUT! – Se pare că trebuie să învăţăm să cădem cu eleganţă, căci cei mai prosperi antreprenori au învăţat în primul rând de pe urma eşecurilor, este de părere Daniel Roberts, autorul cărţii Zoom: Surprising Ways to Supercharge Your Career. Dar au mers cu toţii mai departe, muncind din greu pentru a-şi dovedi de ce sunt capabili.

5. OMUL INTELIGENT ACŢIONEAZĂ INTELIGENT! – aceasta este opinia specialiştilor în psihologia succesului şi de azi ar fi minunat să devină şi a ta! Se pare ca un procent destul de mare, de 40% avem o perspectivă destul de fixă asupra limitelor (sau limitărilor) proprii astfel că cei care se percep ca fiind incapabili, de exemplu, nici nu vor încerca să aibă reuşite. Aşadar ar trebui să ne preocupăm mai puţin de propria imagine şi să muncim mai cu râvnă fiind mereu deschişi la ideea de a învăţa permanent.

6. E sigur că ai avut de-a lungul timpului şi succese dar şi neîmpliniri, şi acum, dacă ai fi pus într-o situaţie similară cu una din trecut, ai acţiona altfel. Şi totuşi cât de des spui „ N-AM NICIUN REGRET!” ? Acum ar trebui să te gândeşti la efectul costurilor irecuperabile cum mai este denumit conceptul conform căruia, credem că resursele deja investite ar trebui să ne ajute să decidem dacă este bine să continuam o activitate. În timp însă acest mod de gândire produce regrete. Singura întrebare potrivită ar fi dacă nu cumva următorul leu ar trebui investit în altceva.

7. Cât de des ai auzit spunând pe cei din jur „MĂ STRESEZ DIN CAUZA BANILOR.”?  Se pare că un sentiment de uşoară anxietate în ceea ce priveşte rezervele de bani îi motivează pe oameni să-şi protejeze veniturile. Persoanele care sunt vigilente cu banii lor sunt şi mai puţin dispuse să cheltuiască în mod nesăbuit.

8. BANII SUNT BANI! – iată o afirmaţie extrem de utilă pentru a înţelege ca banii pe care îi obţii fără prea multă muncă – de exemplu dintr-o moştenire – nu trebuie să-i supui unor riscuri mai mari decât cei pe care îi câştigi cu sudoarea frunţii. Adoptă aceeaşi strategie inteligentă cu toate sursele tale de venit!

9. Nu există om pe lumea aceasta care să nu ştie măcar un singur lucru valoros aşa că fii deschis şi spune-ţi mai des : AM DE ÎNVĂŢAT DE LA TOATĂ LUMEA! Succesul în carieră presupune adesea să înţelegi oameni cu un mod de gândire complet diferit faţă de al tău indiferent dacă vorbim de clienţi sau de un coleg nou din echipa ta.

10. Ştim cu toţii că în general companiile sunt împărţite în departamente. Nu da vina pe cei de la marketing sau de la contabilitate pentru ceea ce ţi se pare că nu merge bine fără să ştii de fapt care este activitatea lor mai în detaliu fiindcă ÎNŢELEGEREA ÎNSEAMNĂ DEZVOLTARE ! Fii preocupat de toată structura organizaţiei în care te afli ca să poţi înţelege mai bine rolul tău personal!

11. Marc Schoen, autorul cărţii Your Survival Instinct Is Killing You, este de părere că societatea modernă ne-a făcut din ce în ce mai puţin toleranţi în faţa disconfortului. Frica în general este o chestiune instinctuală dar cu cât ne-o vom învinge mai des înţelegând că vorbitul în public sau confruntarea cu un şef nu sunt chestiuni de viaţă şi de moarte vom înţelege mai clar de ce „ CEEA CE NU NE OMOARĂ NE ÎNTĂREŞTE!”.

12. Tu ştii că poţi transforma orice experienţă neplăcută cum ar fi o dispută cu un şef grosolan în ceva măcar suportabil dacă iei lucrurile mai uşor şi îţi scoţi de la naftalină simţul umorului. Încurajează-te folosind, de pildă, o metaforă precum că totuşi CANALIZAREA MIROASE A LAVANDĂ :-)

13. COMPETIŢIA RAMÂNE ÎN TEREN e bine să-ţi spui mereu când mai ai gânduri de concurenţă trufaşă faţă de un alt coleg de business sau când îţi doreşti să devii mai bogat decât un amic. Această atitudine e una pe termen scurt, impulsivă care în final îţi poate distruge portofoliul. Gândeşte în afaceri pentru succesul tău pe termen lung!

14. Renunţă la simpatii şi la a angaja oamenii în compania ta sau de a înlesni să se mărească cercul tău de colegi cu unele din rudele tale! E o atitudine greşită fiindcă BUSINESS IS BUSINESS !

15. BANII AU LIMITE fiindcă ei te pot ajuta să atingi multe obiective, însă nu vor cumpăra niciodată siguranţa, puterea, respectul faţă de sine ori libertatea aşa cum ne spune Olivia Mellan. Nu lua decizii emoţionale cu privire la bani! Lasă ca ele să fie în proporţie covârşitoare de natură raţională şi să aibă în spate analize financiare mature.

16. E MAI IMPORTANT SĂ FII INTERESAT DECÂT INTERESANT!  E clar ca firmele caută şi au nevoie de persoane inovatoare dar nu vei fi una dintre ele dacă vei apela doar la metodele clasice, existente. Încearcă să  înţelegi cum au atins succesul alte industrii. Inovaţia presupune să adaptezi ideile aşa încât să se aplice la situaţia ta.

17. Problemele în carieră ne creează mereu un disconfort. Ca să înveţi sa nu te laşi doborât de stres implică-te cât mai des în activităţi care presupun o presiune, cum ar fi orele de improvizaţie sau de canto. Sau pune-ţi la vedere undeva un post-it pe care să scrii mare „MĂ POT ÎMPRIETENI CU STRESUL!”.

18. FIECARE SECUNDĂ CONTEAZĂ! Nu eşti încă sigur de asta? Este un lucru vital pe tărâmul banilor! Dacă timpul petrecut la birou nu te ajută să avansezi în carieră este momentul să-ţi replanifici activităţile notându-ţi toate obiceiurile neproductive. Aceste lucruri trebuie schimbate fără întârziere!

19. Nu te ghida după instincte, ba chiar te încurajez să-ţi spui mai des „NU AM ÎNCREDERE ÎN PROPRIILE INSTINCTE!”. Studiile arată că cele mai proaste rezultate le obţii dacă investeşti o mare parte din bani ţinând cont doar de instincte. Dacă greşeşti de câteva ori lamentabil nu prea mai ai timp să te îmbogăţeşti, aşa că ia mai bine în calcul experienţa, şcoala, trendul pieţei şi toate celelalte lucruri cuantificabile care te pot ajuta să iei decizii raţionale ca investitor, care să te ducă spre succes!

20. Şi în final o maximă care să te menţină raţional şi care să nu te lase să-ţi dezvolţi „instinctul de turmă”. De fiecare dată când simţi că această greşeală îţi bate la uşă spune-ţi că „BANII MEI SUNT RECI, LA FEL CA MINE”. Uneori, ca să câştigi, e bine să mergi chiar împotriva valului şi să te gândeşti strict la obiectivele tale, la caracteristicile pieţei pe termen lung şi la timpul pe care va trebui să-l investeşti pentru ca să-ţi vezi conturile înflorind.

21. Drumul spre îmbogăţire, atunci când el are în spate doar căi juste precum munca, perseverenţa, dedicarea şi intuiţia provenită din educaţie specială, nu e unul foarte lin dar sper ca cele citite să-ţi dea determinarea dar şi stăpânirea de a face cât mai puţine greşeli şi de a progresa aşa cum aspiri.

Mult succes!

Ruxandra DAVID

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Felul în care gândeşti îţi afectează finanţele! Citeşte cele 20 de pilde înţelepte ce te vor ajuta să atragi bogăţia!.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Felul în care gândeşti îţi afectează finanţele! Citeşte cele 20 de pilde înţelepte ce te vor ajuta să atragi bogăţia!3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei