Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 136 (5343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extractul din frunzele de Stevia: îndulcitor din sursă naturală, autorizat de Comisia Europeană

Extractul purificat din frunzele de Stevia, un îndulcitor din sursă naturală, fără calorii, pentru băuturile răcoritoare, a fost autorizat de Comisia Europeană, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de compania Coca-Cola România.

Stevia, denumirea scurtă pentru planta Stevia rebaudiana, este o plantă din familia crizantemelor, originară din Paraguay. Îndulcitorii extraşi din frunzele ei sunt o sursă intensă şi naturală de gust dulce, cu zero calorii.

Istoria de utilizare a Stevia ca îndulcitor a început cu secole în urmă, atunci când populaţia indigenă Guarani din Paraguay folosea pudra din frunze pentru a-şi îndulci băuturile.

Extractul purificat din frunzele de Stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar fără calorii.

Planta Stevia este des folosită ca plantă de ghiveci şi se poate păstra în balcon şi/sau terasă. Această plantă preferă un sol cu fertilitate ridicată şi trebuie udată regulat, însă nu exagerat.

Perioada de germinare este de 12-30 zile, iar temperatură recomandată este 18-22 °C.

Extractul purificat din frunze de Stevia se obţine prin următorul procedeu: odată ce frunzele de Stevia ating punctul maxim de dulceaţă, acestea sunt recoltate şi puse la uscat. Printr-un procedeu similar preparării ceaiului, frunzele de Stevia uscate sunt cufundate în apă pentru a elibera substanţa deosebit de dulce din frunză. Ulterior, substanţele dulci extrase din frunză sunt purificate, obţinându-se un îndulcitor intens pur, fără calorii, care, în combinaţie cu alţi îndulcitori naturali cum ar fi zahărul, mierea sau sucul de fructe, poate fi utilizat în producerea unor băuturi cu conţinut caloric scăzut.

Stevia este denumirea scurtă pentru planta Stevia rebaudiana (o plantă din Paraguay). În magazine este comercializat de obicei preparatul brut - pudră sau lichid - provenit din frunzele plantei.

Glicozidele derivate din steviol sunt substanţele dulci din frunza de Stevia. Există mai multe feluri de astfel de glicozide, însă două dintre ele sunt cele mai răspândite: steviozidă şi Rebaudioside A. Rebaudioside A (sau Reb A) este un glicozid derivat din steviol şi este componenta principală din rebiana.

Rebiana este extractul pur al Rebaudiosidei-A şi primul îndulcitor pe bază de Stevia, fără calorii, care a fost comercializat pe piaţa europeană.

TruviaTM este denumirea comercială a rebianei, brevetată de către Cargill. Îndulcitorul extras din planta de Stevia este cel mai recent ingredient în portofoliul de îndulcitori ai Companiei Coca-Cola şi face parte din strategia de diversificare a gamei de produse oferite consumatorilor. Conform comunicatului, îndulcitorii joacă un rol important în selecţia alimentelor şi băuturilor consumate. Cele mai noi opţiuni de îndulcitori disponibili pe piaţă provin din sursă naturală, aşa cum este extractul purificat din frunze de Stevia - o sursă intensă, naturală de gust dulce şi fără calorii.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene de a autoriza folosirea glicozidelor derivate din steviol (substanţele dulci din frunza de Stevia) ca îndulcitor pentru alimente şi băuturi răcoritoare, Coca-Cola România are posibilitatea de a oferi consumatorilor mai multe variante de băuturi răcoritoare cu conţinut caloric redus.

De asemenea, compania încurajează consumatorii să opteze pentru un stil de viaţă echilibrat, care să includă o dietă adecvată, precum şi exerciţii fizice regulate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extractul din frunzele de Stevia: îndulcitor din sursă naturală, autorizat de Comisia Europeană.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Extractul din frunzele de Stevia: îndulcitor din sursă naturală, autorizat de Comisia Europeană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei