Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 136 (5343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Merit

Premiul doi pentru un elev din Şcheia la concursul internaţional „Tineri reporteri pentru mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev din comuna suceveană Şcheia a obţinut premiul doi la concursul internaţional „Young Reporters for the Environment” („Tineri reporteri pentru mediu”) la categoria 11-14 ani, cu lucrarea „Şcheianul- A Polluted Stream” („Şcheianul- un pârâu poluat”). Este vorba de Andrei Hlamaga, elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcuraru”. Premiul întâi la această categorie de vârstă a fost adjudecat de un elev din Cipru, iar premiul al treilea de un elev din Slovacia.

Din echipa care a jurizat lucrările au făcut parte, printre alţii, reprezentanţi ai UNESCO, National Geographic şi European Environment Agency (Agenţia Europeană pentru Mediul Înconjurător). Potrivit informaţiilor furnizate de Ioana Bahrincean, directorul Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Păcuraru”, lucrarea cu care Andrei Hlamaga a câştigat premiul internaţional a avut în spate un proiect la care au participat 22 de elevi ai şcolii şi care a fost coordonat de Iuliana Buzuleac, economistul unităţii de învăţământ. Proiectul a obţinut premiul întâi la concursul judeţean de proiecte şcolare pe teme de mediu iniţiat de Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Regional Suceava.

 

Zonă de agrement în comuna Şcheia prin regularizarea pârâului Şcheianul

„Prin acest proiect, elevii au identificat o problemă reală de mediu din comuna Şcheia şi, împărţiţi în mai multe echipe, cei 22 de elevi au încercat să o soluţioneze. Prin parteneriatele încheiate în cadrul proiectului am sensibilizat şi alte instituţii ale statului cu privire la includerea în bugetele proprii a sumelor pentru investiţii, pentru lucrări de decolmatare şi regularizare a pârâului. Prin proiectul nostru am evaluat nevoile comunei Şcheia cu privire la calitatea apei, la sistemele de distribuţie a apei potabile, la racordarea tuturor cetăţenilor la acest sistem. Prin acest proiect, cei 22 de elevi au dorit să crească gradul de participare, de implicare şi educare a cetăţenilor comunei şi să contribuie la menţinerea stării de curăţenie a apei”,a  declarat directorul şcolii din Şcheia.

Ioana Bahrincean a subliniat că acest proiect a fost susţinut de primăria comunei, arătând că primarul Vasile Andriciuc s-a bucurat de ideea elevilor şi a promis că va încerca să promoveze la rându-i un proiect de transformare a pârâului Şcheianul şi a Cetăţii Şcheia într-o zonă de agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul doi pentru un elev din Şcheia la concursul internaţional „Tineri reporteri pentru mediu”.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Premiul doi pentru un elev din Şcheia la concursul internaţional „Tineri reporteri pentru mediu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei