Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 25 (5232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facebook a realizat profit de 1,3 mld. dolari în 2012, la venituri de 5 mld.dolari, în urcare cu 37%

Facebook a realizat anul trecut un profit net de 1,31 miliarde de dolari, în urcare cu 13% faţă de nivelul din 2011, în timp ce veniturile au crescut cu 37%, la 5 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor financiare prezentate miercuri seară de cea mai mare reţea de socializare online.

În 2011, Facebook a înregistrat un profit de 1,16 miliarde de dolari, la venituri de 3,7 miliarde dolari.

Profitul companiei a urcat cu 18% în trimestrul al patrulea, de la 360 milioane de dolari la 426 milioane dolari, iar veniturile au crescut cu 39%, de la 1,13 miliarde dolari la 1,58 miliarde dolari.

Rezultatele din ultimele trei luni ale anului au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, însă investitorii au acordat mai multă atenţie evoluţiei bazei de utilizatori a serivicilor mobile ale companiei, care a încetinit faţă de trimestrul al treilea, potrivit CNN Money.

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 10% în şedinţa de tranzacţii electronice de miercuri seară de la New York, dar au recuperat ulterior o bună parte din pierderi, afişând în final un declin de 4%.

Numărul utilizaorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook a crescut cu 57% în perioada analizată, la 680 milioane, după un avans de 61% în trimestrul al treilea.

Capacitatea de a atrage venituri şi a realiza profit pe fondul tranziţiei tot mai evidente a utilizatorilor către platforme mobile a fost principalul motiv de îngrijorare pentru investitori în vara anului trecut, provocând scăderi puternice ale acţiunilor după listarea companiei la bursă, în luna mai.

Situaţia s-a schimbat în luna august, odată cu lansarea unei noi aplicaţii Facebook pentru platformele mobile, care afişează spoturi publicitare utilizatorilor care accesează reţeaua de socializare de pe smartphone-uri sau tablete.

Facebook a realizat astfel în trimestrul al patrulea venituri de 306 milioane de dolari din publicitate pe platforme mobile, reprezentând 23% din încasările totale generate de companie din advertising.

Totodată, numărul utilizatorilor activi zilnic de pe platforme mobile a depăşit în premieră indicatorul corespunzător pentru computere desktop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facebook a realizat profit de 1,3 mld. dolari în 2012, la venituri de 5 mld.dolari, în urcare cu 37%.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Facebook a realizat profit de 1,3 mld. dolari în 2012, la venituri de 5 mld.dolari, în urcare cu 37%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei