Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fontella Bass, interpreta piesei "Rescue Me", a murit la vârsta de 72 de ani

Cântăreaţa americană de muzică soul Fontella Bass, devenită celebră graţie piesei "Rescue Me" din 1965, a murit la vârsta de 72 de ani, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unei crize cardiace, informează AFP.

Cântăreaţa a murit într-un spital din oraşul ei natal, Saint Louis, din statul Missouri, a precizat familia artistei, citată de un cotidian local, St. Louis Today. Potrivit acestei publicaţii, Fontella Bass suferise o altă criză cardiacă pe 2 decembrie.

Comparată uneori cu Aretha Franklin, Fontella Bass a înregistrat primele succese muzicale alături de Bobby McClure, în 1965, cu piese precum "Don't Mess Up A Good Thing" şi "You'll Miss Me (When I'm Gone)" - ambele ajungând pe poziţii înalte în topurile pop şi R&B.

Piesa care a făcut-o însă celebră este "Rescue Me", lansată în toamna anului 1965, care a rămas în fruntea topului Billboard vreme de patru săptămâni şi a devenit unul dintre cele mai renumite cântece soul din toate timpurile.

Acest cântec a fost interpretat apoi de mulţi artişti de-a lungul anilor, inclusiv de staruri pop precum Linda Ronstadt şi Cher, iar cel mai recent, în anul 2000, de grupul britanic Nu Generation, care a remixat această piesă şi a transformat-o într-una aparţinând genului dance.

Coverul grupului Nu Generation, intitulat "In Your Arms (Rescue Me)", a reuşit să ajungă printre primele 10 piese din topul britanic.

Fontella Bass s-a bucurat de un succes mai moderat cu un album gospel, în anii 1990, însă nu a mai atins acelaşi nivel de popularitate pe care l-a avut cu "Rescue Me".

Artista americană a fost căsătorită cu trompetistul şi compozitorul de jazz Lester Bowie, cu care a avut patru copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fontella Bass, interpreta piesei "Rescue Me", a murit la vârsta de 72 de ani.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fontella Bass, interpreta piesei "Rescue Me", a murit la vârsta de 72 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei