Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretul alimentelor care ne dau o stare de bună dispoziţie, descoperit de cercetători

Oamenii de ştiinţă americani afirmă că au descoperit substanţele chimice din acele alimente care ne dau o stare de bună dispoziţie, informează dailymail.co.uk.

Din categoria "alimentelor vesele", aşa cum au fost denumite alimentele care generează acest efect, fac parte ciocolata, afinele, zmeura, căpşunele şi ceaiul.

Cercetătorii americani au dezvăluit că anumite substanţe existente în alimente cât se poate de comune sunt similare din punct de vedere chimic cu medicamentele prescrise pentru a induce starea de bună dispoziţie şi ar putea avea un efect similar. Ei consideră că aceste ingrediente naturale prezintă "o similaritate chimică izbitoare" cu acidul valproic, folosit pe scară largă în medicamentele de stabilizare a stărilor de dispoziţie.

Descoperirea a fost făcută în cadrul unui studiu iniţiat cu scopul de a defini peste 1.700 de substanţe care alcătuiesc aromele din alimentele comune, prezentat la cea de-a 244-a ediţie a evenimentului National Meeting & Exposition organizată de American Chemical Society, considerată cea mai mare societate ştiinţifică din lume.

Moleculele din ciocolată, din mai multe varietăţi de fructe şi din alte alimente conţin acizi graşi din gama omega-3, ale căror efecte pozitive asupra stării de dispoziţie au fost deja demonstrate.

Studiul a fost coordonat de Karina Martinez-Mayorga, doctorand la Torrrey Pines Institutes for Molecular Studies şi cercetătoare la Chemistry Institute din cadrul Universităţii Naţionale Autonome din Mexic.

Comercializat sub forma unor medicamente denumite Depakene, Depakote şi Stavzor, acidul valproic este utilizat pentru a tempera fluctuaţiile de dispoziţie ale persoanelor care suferă de tulburări maniaco-depresive şi alte maladii asociate.

Oamenii de ştiinţă speră să identifice în viitorul apropiat toţi compuşii chimici care temperează schimbările de dispoziţie şi care ajută la menţinerea sănătăţii cognitive, la agerimea minţii şi care amână declanşarea pierderilor de memorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul alimentelor care ne dau o stare de bună dispoziţie, descoperit de cercetători.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Secretul alimentelor care ne dau o stare de bună dispoziţie, descoperit de cercetători3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei