Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2012 - Anul XVII, nr. 169 (5074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cel mai mare daiquiri din lume, preparat la Havana, la 113 ani de la naşterea lui Ernest Hemingway

 

Un daiquiri uriaş de 270 de litri a fost preparat, sâmbătă, la Havana, de barmanii barului El Floridita, care au stabilit astfel un nou record Guinness, evenimentul marcând totodată împlinirea a 113 ani de la naşterea scriitorului Ernest Hemingway, informează huffingtonpost.ca.

Timp de o jumătate de oră, doi barmani, urcaţi pe o platformă din lemn, au vărsat cantităţi impresionante de rom, lămâie şi zahăr într-un pahar înalt de doi metri, pentru a prepara această băutură alcoolică.

Operaţiunea a avut loc la El Floridita, barul din oraşul vechi din Havana, unde s-a născut acest cocktail tropical făcut celebru, graţie scrierilor sale, de unul dintre iluştrii obişnuiţi ai tavernei, scriitorul american Ernest Hemingway. Uriaşul daiquiri a fost preparat pentru a marca cea de-a 195-a aniversare a barului, care îşi spune "leagănul daiquiri-ului".

În juriul prezent în barul El Floridita pentru a omologa recordul s-a aflat şi cubanezul José Castelan Cairo, cel care deţine recordul pentru cel mai lung trabuc din lume.

Evenimentul a avut loc totodată în aceeaşi zi în care s-au împlinit 113 ani de la naşterea scriitorului Ernest Hemingway.

Născut în Illinois pe 21 iulie 1899, Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, Hemingway s-a înrolat voluntar într-o unitate de ambulanţe militare din Italia. A fost rănit pe front şi s-a întors în America, devenind reporter. A fost trimis din nou în Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revoluţia din Grecia şi, mai târziu, Războiul Civil din Spania. A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, iar primul său roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat în 1926.

Ernest Hemingway este un celebru scriitor american, laureat al premiului Pulitzer, în 1953, şi al premiului Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum "Bătrânul şi marea", "Sărbătoarea continuă" şi "Insule în derivă". Printre alte romane celebre ale sale se numără "Grădină Raiului", "Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri", "Fiesta", "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" şi "Adio, arme". În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare daiquiri din lume, preparat la Havana, la 113 ani de la naşterea lui Ernest Hemingway.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cel mai mare daiquiri din lume, preparat la Havana, la 113 ani de la naşterea lui Ernest Hemingway0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei