Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi

Doctorii ar trebui să aibă dreptul să ucidă un nou-născut dacă acesta are dizabilităţi sau dacă mama lui nu îl doreşte sau nu îl poate întreţine, afirmă doctorul Francesca Minerva, filosof şi expert în etică medicală.
Francesca Minerva consideră că un bebeluş nu este o persoană reală, astfel că dacă ar fi ucis în primele zile după naştere ar fi aproape la fel ca un avort, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.
Chiar şi un bebeluş sănătos ar trebui să poată fi ucis, dacă mama decide că nu îşi poate permite să-l întreţină, se arată într-un articol al acesteia publicat de British Medical Journal Group. Editorul revistei a apărat articolul, afirmând că rolul publicaţiei este să prezinte argumente solide, nu să promoveze o anumită opinie morală. Articolul a generat însă furia altor experţi în etică, academicieni şi activişti.
Doctorul, care este asociat pe probleme de cercetare la Universitatea Oxford, a primit ameninţări cu moartea şi telefoane prin care era avertizată că va "arde în iad". Minerva a afirmat că ultimele zile, după publicarea articolului, au fost "cele mai grele din viaţa" sa.
În articolul publicat în Journal of Medical Ethics, doctorul Minerva şi coautorul Alberto Giubilini, expert în bioetică al Universităţii din Milano, argumentează că "avortul post-naştere" ar trebui permis în toate cazurile în care este permis orice avort.
Ei susţin că, la fel ca un copil nenăscut, un bebeluş nu a dezvoltat încă speranţe, ţeluri şi vise, astfel că, deşi este om, nu este persoană, adică cineva cu dreptul moral la viaţă. În schimb, părinţii, rudele şi societatea au scopuri şi planuri care ar putea fi afectate de sosirea noului copil, iar interesele lor ar trebui să fie pe primul loc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fără cuvinte trimis de
( 2 mar 2012, 12:22:35
Trebuia să -l omoare măsa la naştere, imbecil cu înalte studii, aruncă-te în gol de la etajul 100, să te faci praf, să nu mai rămână nici o moleculă din tine.
2.   Cu avortul e la fel trimis de
( 2 mar 2012, 12:55:38
Cum adica "nu este o persoana reala" sau care "nu are dreptul moral la viata". Cine suntem noi sa hotaram cine trebuie sa traiasca si cine trebuie sa moara. Cum poti ucide un bebelus fara aparare? Trebuie sa fii anormal sa faci asa ceva. Nici avortul nu ar trebui legalizat. Cine este de acord cu avortul, trebuie sa fie de acord cu acest articol, pentru ca in fond e aceeasi chestiune (e voba de o diferenta de cateva luni, iar copilul e un suflet viu chiar de la conceptie).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei