Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretul pielii catifelate, la îndemâna tuturor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vreţi să aveţi o piele tânără, netedă, catifelată şi suplă la orice vârstă, încercaţi câteva produse naturale de gomaj, care se prepară din ingrediente pe care le găsiţi în bucătărie.

Multe femei sunt dispuse să încerce orice tratament cosmetic pentru a-şi menţine pielea frumoasă şi strălucitoare. Acest lucru înseamnă că îşi programează vizite periodice la saloane de frumuseţe, unde cheltuiesc fără remuşcare foarte mulţi bani şi pierd foarte mult timp, pentru a se asigura că tenul lor este mereu impecabil, fără a purta semnele trecerii timpului. Nu este un lucru rău.
O problemă ar putea fi reprezentată de faptul că doamnele şi domnişoarele se concentrează doar pe frumuseţea tenului, uitând uneori să îşi îngrijească şi restul trupului, care are nevoie de aceeaşi atenţie ca şi faţa. Imaginaţi-vă cum ar fi ca peste zece ani să aveţi un ten perfect, dar restul pielii să fie ridată şi lipsită de fermitate precum cea a unei octogenare.
Specialiştii în frumuseţea şi îngrijirea corporală vă sfătuiesc să acordaţi la fel de multă importanţă şi trupului, nu doar tenului. Din fericire, există foarte multe trucuri pe care le puteţi aplica chiar acasă, fără să fie neapărată nevoie să „completaţi” vizitele la cosmetică prin programări la saloane de îngrijire corporală. Unul dintre aceste trucuri este răsfăţarea corpului cu tratamente de gomaj cu produse naturale, care sunt eficiente în îndepărtarea celulelor moarte, dezvăluind frumuseţea naturală a pielii.
Vă propunem în continuare câteva reţete pentru gomaj (tehnică numită şi „scrub”), a căror principală bilă albă este reprezentată de faptul că, spre deosebire de produsele care se găsesc în farmacii, sunt naturale şi nu conţin substanţe chimice sau conservanţi artificiali.

 

Ulei de măsline şi zahăr brun

Pentru a prepara acest produs de gomaj eficient aveţi nevoie de un sfert de măsură (de preferat ceaşcă) de ulei de măsline şi o jumătate de măsură de zahăr brun tos. Amestecaţi cele două ingrediente fie cu o lingură, fie cu degetele, până când obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi acest scrub pe pielea udă, în timp ce faceţi duş, cu mişcări circulare. Lăsaţi produsul să acţioneze aproximativ un minut şi clătiţi-vă corpul cu apă călduţă.

 

Gomaj cu lămâie şi zahăr

Pentru acest produs veţi avea nevoie de câte o jumătate de măsură de zahăr tos şi sare de mare. Combinaţi ingredientele într-un vas mare şi amestecaţi-le foarte bine. Adăugaţi câte o lingură de ulei de jojoba, zeamă proaspătă de lămâie şi miere, precum şi două linguriţe de coajă de lămâie rasă. Turnaţi, de asemenea, o fiolă de vitamina E (se găseşte în farmacii), apoi amestecaţi foarte bine toate ingredientele. Aplicaţi pasta de gomaj pe pielea udă şi masaţi energic, „insistând” pe zonele cărora le lipseşte hidratarea, respectiv călcâie, genunchi şi coate. După ce aţi masat întreg corpul, clătiţi bine cu apă călduţă şi uscaţi pielea tamponând-o cu un prosop moale.

 

Cafea şi ciocolată

Gomajul cu cafea şi cel cu ciocolată vă vor „lumina” rapid pielea, conferindu-i o strălucire aparte şi, în plus, vor lăsa pe piele un miros discret, dar îmbietor. Pentru primul tip de gomaj va trebui să amestecaţi două ceşti de cafea râşnită mare şi o jumătate de ceaşcă de zahăr tos sau sare grunjoasă. Adăugaţi trei linguri de iaurt şi amestecaţi bine toate ingredientele. Aplicaţi pasta astfel obţinută imediat după un duş fierbinte (util pentru deschiderea porilor), întinzând-o pe întreg corpul. Masaţi timp de 3-5 minute cu mişcări circulare, apoi clătiţi-vă.
Pentru gomajul cu ciocolată veţi avea nevoie de o ceaşcă de zahăr brun tos, o jumătate de măsură de ulei de cocos, o linguriţă de extract de vanilie şi o jumătate de linguriţă de extract de nucă de cocos. Amestecaţi bine aceste ingrediente, iar peste pasta obţinută turnaţi trei linguri de pudră de cacao. Înainte de a folosi produsul, ţineţi-l câteva ore într-un recipient de sticlă sau plastic închis ermetic cu un capac. Pentru un tratament cu acest gomaj aveţi nevoie doar de o lingură de pastă, care trebuie aplicată pe piele cu mişcări circulare, apoi clătită cu apă călduţă.

 

Ovăzul, ingredient ideal

În cazul în care doriţi să utilizaţi un produs de gomaj pe bază de fulgi de ovăz, veţi avea nevoie de un sfert de măsură de fulgi de ovăz şi aceeaşi cantitate de lapte praf. Cele două ingrediente se amestecă în blender, iar acestora li se adaugă o lingură de sare de mare, o lingură de mălai şi pudră de petale de trandafir (acest ultim ingredient poate fi găsit în magazinele unde se vând produse cosmetice din materii prime naturale). Adăugaţi şi câteva picături de ulei esenţial şi procesaţi toate ingredientele în blender până obţineţi o pastă omogenă. Folosiţi produsul de gomaj pe pielea udă şi masaţi-vă cu vârful degetelor. Clătiţi-vă bine cu apă călduţă şi ştergeţi-vă pielea prin tamponare.
Oricare ar fi reţeta de gomaj „pentru acasă” pe care o veţi încerca, veţi constata că pielea dumneavoastră îşi va recăpăta rapid supleţea şi strălucirea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul pielii catifelate, la îndemâna tuturor.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretul pielii catifelate, la îndemâna tuturor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei