Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciul internaţional al BBC sărbătoreşte 80 de ani de la înfiinţare

Serviciul internaţional al BBC a sărbătorit, miercuri, 80 de ani de existenţă, felicitându-se totodată pentru audienţa sa tot mai mare de care se bucură în Iran şi în ţările arabe, deşi a apelat la o serie de reduceri bugetare în ultimii ani, informează AFP.
"Programele nu vor fi nici foarte interesante, nici foarte bune", declara directorul general al BBC, John Reith, cu ocazia lansării serviciului internaţional al BBC, iniţial exclusiv radiofonic, în decembrie 1932.
Dejucând aceste pronosticuri, celebrul BBC World Service - care include un post internaţional de radio, site-uri, posturi de televiziune, inclusiv în arabă şi persană - şi-a clădit, în 80 de ani, o reputaţie solidă în lumea întreagă şi are o audienţă săptămânală cumulată de 225 de milioane de persoane.
Grupul public media BBC a consacrat acestei aniversări, miercuri, peste 12 ore de programe speciale.
Însă ziua a fost marcată şi prin începerea operaţiunilor de mutare a World Service din "Bush House", sediul său din ultimii 70 de ani, într-un nou edificiu, în care toate redacţiile grupului vor lucra împreună.
Directorul grupului BBC Global News, Peter Horrocks, a remarcat creşterea audienţei BBC World Service, în special în Iran şi în Somalia.
Numărul telespectatorilor postului de televiziune BBC Persian s-a dublat, trecând de la 3 milioane pe săptămână, în 2006, la 6 milioane, "în ciuda unei campanii intense de intimidare şi de cenzură din partea autorităţilor iraniene", se afirmă într-un comunicat emis de grupul BBC.
Un studiu precedent a indicat faptul că audienţa din Orientul Mijlociu a postului BBC Arabic a crescut cu 80%.
Grupul britanic se felicită şi pentru rezultatele unui studiu realizat în Somaliland şi în Puntland - regiuni din Cornul Africii autoproclamate independente -, potrivit cărora peste 60% dintre adulţii din aceste zone ascultă postul BBC.
Serviciul internaţional al BBC a fost nevoit să îşi reducă anvergura, după ce guvernul britanic a decis să efectueze o reducere cu 16% a bugetului său, cauzând suprimarea a până la 2.400 de locuri de muncă în următorii doi ani şi închiderea multor servicii în limbile străine.
"Un context financiar dificil nu trebuie să ne reducă ambiţia", a declarat Peter Horrocks, insistând asupra faptului că BBC trebuie să rămână "cel mai respectat furnizor de informaţii din lume".
BBC Global News este primul grup audiovizual public din lume. Grupul are 22.899 de angajaţi, opt posturi de televiziune naţionale, 54 de posturi radiofonice, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul internaţional al BBC sărbătoreşte 80 de ani de la înfiinţare.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciul internaţional al BBC sărbătoreşte 80 de ani de la înfiinţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei