Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2012 - Anul XVII, nr. 9 (4914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cea mai mică vertebrată din lume este o broscuţă care măsoară 7,7 milimetri

Cea mai mică vertebrată de pe planetă, cunoscută până în prezent, este o broscuţă ce măsoară în medie 7,7 milimetri, care a fost descoperită recent în Noua Guinee, au anunţat, miercuri, biologii americani, citaţi de AFP.
Această broască minusculă, denumită Paedophryne amauensis, care aparţine unei specii până acum necunoscute, a "detronat" astfel peştele indonezian Paedocypris progenetica, care era considerat până de curând drept cel mai mic vertebrat din lume, având o mărime medie ce depăşeşte cu puţin 8 milimetri.
Chris Austin, profesor de biologie şi specialist în herpetologie (ramură a zoologiei care studiază reptilele şi amfibienii) la Muzeul de Istorie Naturală din Louisiana, a făcut această descoperire cu alţi cercetători, cu ocazia unei expediţii de trei luni în Noua Guinee, cea mai întinsă şi mai înaltă dintre insulele tropicale.
"Nu a fost uşor să descoperim această broască, din cauza mărimii ei reduse şi a faptului că masculul emite un ţipăt ca de insectă în perioada de împerechere", a declarat Chris Austin, coordonatorul acestui studiu, publicat în revista americană PLoS ONE din 11 ianuarie.
Cu o mărime medie de 25 de metri, balena albastră este cel mai mare animal din cele 60.000 de specii de vertebrate cunoscute.
Anumiţi biologi credeau că extremele în ceea ce priveşte mărimea vertebratelor erau "apanajul" speciilor acvatice, întrucât apa părea a fi un mediu propice pentru apariţia unor dimensiuni foarte mici sau foarte mari.
Această ipoteză a fost însă pusă sub semnul întrebării odată cu descoperirea acestor broscuţe minuscule care trăiesc pe uscat.
Studiul a fost finanţat de asociaţia americană National Science Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mică vertebrată din lume este o broscuţă care măsoară 7,7 milimetri.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai mică vertebrată din lume este o broscuţă care măsoară 7,7 milimetri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei