Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Salată de năut şi dovleac

Năutul se potriveşte foarte bine cu gustul dulce al dovleacului copt, consistenţa crocantă a boabelor completând-o pe cea catifelată a legumei galbene. Salata de năut şi dovleac se poate servi atât ca antreu, cât şi ca fel principal, informează The Guardian.

Număr de porţii: 3 - 4

Ingrediente:

1 dovleac
6 căţei de usturoi
1-2 ardei iuţi (chilli), curăţaţi de seminţe, tocaţi fin
4 fire de cimbru proaspăt
4 frunze de dafin
Sare de mare şi piper proaspăt măcinat
5 linguri de ulei de măsline sau de rapiţă
150 grame năut uscat care se fierbe până se înmoaie (sau o conservă de 400 grame de năut gata fiert)
Sucul de la o lămâie
1 legătură de pătrunjel, tocat
1 legătură de coriandru, tocat
1 legătură mică de mentă proaspătă, tocată
20 grame seminţe de dovleac, prăjite în tigaie, fără ulei

 

Mod de preparare

1. Cuptorul se încinge la 200 grade Celsius. În funcţie de gusturi, dovleacul se curăţă sau nu de coajă, se taie în două, se curăţă de seminţe şi apoi se porţionează în bucăţi de circa 4 centimetri. Dovleacul se pune într-o tavă cu usturoiul (necurăţat de coajă, dar zdrobit), chilli, cimbru, dafin, sare şi piper şi circa trei linguri de ulei. Se coace aproximativ 35-45 de minute, până ce dovleacul se înmoaie.

2. Se adaugă în tavă năutul, se amestecă şi se mai lasă la cuptor cinci minute.

3. Se scoate tava din cuptor, se adaugă zeama de lămâie, ierburile, seminţele de dovleac şi sare după gust.

4. Salata se serveşte caldă, cu restul de ulei pus deasupra (după gust).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Salată de năut şi dovleac.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Salată de năut şi dovleac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei