Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google

Trei tineri americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google, impunându-se din 7.500 de participanţi provenind din 91 de ţări, au anunţat, marţi, reprezentanţii acestei companii de internet, informează AFP.

Câştigătorii au fost premiaţi pentru proiecte care vizează tratamentul pacientelor suferind de cancer ovarian, agenţii cancerigeni potenţiali din sosurile folosite la frigăruile de pui şi îmbunăţirea calităţii aerului din locuinţe pentru a reduce frecvenţa crizelor de astm.

Câştigătoarea primului premiu, Shree Bose, care a concurat la grupa de vârstă 17-18 ani, a primit o bursă de studii de 50.000 de dolari, o călătorie în Insulele Galapagos alături de reprezentanţii programului National Geographic Explorer şi un stagiu la CERN, Organizaţia europeană pentru cercetări nucleare.

"Shree a descoperit o modalitate de a îmbunătăţi tratamentul cancerului ovarian la pacientele care au dezvoltat o rezistenţă la chimioterapie", se precizează pe un blog al grupului Google.

Ceilalţi doi câştigători sunt Lauren Hodge şi Naomi Shah, care s-au impus la categoriile de vârstă 13-14 ani şi 15-16 ani.

Lauren Hodge "a studiat efectele mai multor tipuri de sosuri asupra nivelului agenţilor potenţial cancerigeni şi periculoşi din carnea friptă de pui", au declarat reprezentanţii Google.

Naomi Shah "a realizat un studiu pentru a demonstra faptul că efectuarea unor schimbări în interiorul locuinţei poate să amelioreze calitatea aerului şi reduce dependenţa astmaticilor faţă de anumite medicamente", au adăugat reprezentanţii Google.

Lauren Hodge şi Naomi Shah au primit fiecare burse de studii de 25.000 de dolari şi stagii la Google şi la fabricantul de jucării Lego.

Din juriu au făcut parte oameni de ştiinţă renumiţi, inclusiv laureaţi ai premiului Nobel, vizionari din domeniul tehnologiilor de vârf şi alte nume importante din universul ştiinţific.

Acest concurs ştiinţific, anunţat în ianuarie, este primul proiect de acest tip lansat de grupul Google.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei americani au câştigat premiile pentru ştiinţă decernate de grupul Google0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei