Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un număr de 77 de piese au fost înscrise la preselecţia naţională Eurovision 2011

 Compozitorii români au înscris 77 de piese în cursa pentru desemnarea melodiei care va reprezenta România la ediţia din 2011 a concursului muzical Eurovision, care va avea loc în oraşul german Dusseldorf, pe 14 mai, informează televiziunea publică.

Perioada de înscrieri pentru selecţia naţională Eurovision s-a încheiat vineri, 5 noiembrie, la ora 20.00.

Organizatorii estimează că vor sosi şi alte melodii după această dată, având în vedere că 5 noiembrie a fost ultima zi de expediere a plicurilor (data poştei).

"Cred că apariţia în curtea Televiziunii Române a atrăgătorului BMW-seria 3 - marele premiu al selecţiei naţionale Eurovision 2011 - i-a impulsionat pe compozitori pe ultima sută de metri. Numărul melodiilor înscrise a răsturnat pronosticurile sumbre ale unor cârcotaşi, care, motivând cu preselecţia timpurie şi cu organizarea finalei naţionale de Revelion, anticipau că nu vom avea niciun înscris în competiţie", a declarat Marina Almăşan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011. "Iată însă că artiştii români au înţeles miza extrem de importantă - personală şi naţională - a participării la acest eveniment, drept pentru care, marţi, juriul de specialişti va avea de unde să aleagă cele minimum 12 piese finaliste!", a adăugat aceasta.

Organizatorii, în prezenţa unui notar, vor deschide, în data de 8 noiembrie, plicurile primite la TVR, iar cele care întrunesc toate condiţiile din regulamentul concursului vor fi jurizate, marţi, 9

noiembrie, într-o primă fază, cea de preselecţie, de un juriu format din compozitori, interpreţi, profesionişti din radio şi televiziune. În urma acestei jurizări, între 12 şi 17 piese vor intra în selecţia

naţională Eurovision 2011, care se va desfăşura la TVR, în noaptea de Revelion, şi va fi difuzată în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 54 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut vreodată (172 de puncte) la Eurovision este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un număr de 77 de piese au fost înscrise la preselecţia naţională Eurovision 2011.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un număr de 77 de piese au fost înscrise la preselecţia naţională Eurovision 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei