Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul conştiinţei de sine se află chiar în spatele ochilor

O zonă specială din creier, situată chiar în spatele ochilor, pare să fie mai dezvoltată în cazul persoanelor ce posedă o capacitate de introspecţie şi o conştiinţă de sine mai mari, potrivit unui studiu britanic publicat în revista americană Science, informează AFP.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au supus un grup de 32 de persoane, aflate într-o bună stare de sănătate, unui test conceput cu scopul de a evalua gradul de încredere pe care voluntarii o au în propriile răspunsuri la întrebările primite.

Oamenii de ştiinţă au analizat apoi creierele participanţilor cu ajutorul unui sistem de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN).

Autorii acestui test, coordonat de profesorul Geraint Rees de la University College London, au ajuns la concluzia potrivit căreia volumul de materie cenuşie din partea anterioară a lobului cerebral frontal este un indicator important al capacităţii de reflecţie şi al conştiinţei de sine ale unei persoane.

Această zonă din creier este "sediul general" al multor funcţii cognitive superioare, precum cea a limbajului, a memoriei şi a raţionamentelor.

Totodată, aceasta este zona cerebrală care a beneficiat de cea mai importantă dezvoltare în timpul procesului de evoluţie a primatelor către hominide.

În viitor, această descoperire i-ar putea ajuta pe medicii neurologi să înţeleagă mai bine modul în care anumite traumatisme cerebrale afectează capacitatea unui individ de a reflecta asupra propriilor gânduri şi acţiuni.

Medicii speră să pună la punct noi terapii-ţintă, concepute pentru pacienţii care au suferit atacuri cerebrale sau traumatisme cerebrale severe şi care, din această cauză, nu pot să înţeleagă starea în care se află.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul conştiinţei de sine se află chiar în spatele ochilor.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul conştiinţei de sine se află chiar în spatele ochilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei