Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asasinul lui John Lennon voia să îi ucidă pe Elizabeth Taylor şi Johnny Carson

Mark Chapman, asasinul lui John Lennon, concepuse în 1970 o listă cu celebrităţi pe care dorea să le ucidă, pe care se regăseau actriţa Elizabeth Taylor şi prezentatorul de televiziune american Johnny Carson, informează dailymail.co.uk.

Mark Chapman a mărturisit că era hotărât să asasineze o persoană celebră în momentul în care l-a împuşcat mortal pe fostul membru al trupei The Beatles, în faţa apartamentului acestuia din New York, în urmă cu 30 de ani.

"Aveam o listă cu persoane celebre, iar el era în fruntea listei. Dacă nu l-aş fi ucis pe Lennon, aş fi ucis pe altcineva", a declarat Mark Chapman în faţa comisiei de audiere a închisorii în care este încarcerat.

Asasinul lui John Lennon susţine că a uitat precedentele declaraţii ale sale în care afirmase că îl avea în vedere şi pe un alt fost membru al grupului The Beatles, dar şi pe fosta primă doamnă a Statelor Unite, Jackie Kennedy.

Întrebat cum îşi selecta victimele, asasinul a răspuns: "Erau celebri - asta era tot. Nu avea neapărat vreo legătură cu ei. Avea legătură cu mine".

Mark Chapman a spus că l-a ucis pe John Lennon deoarece acesta "părea să fie mai accesibil".

"Am aflat în ce clădire locuieşte şi m-am dus acolo. El nu era chiar aşa de retras ca celelalte persoane", a povestit criminalul în faţa comisiei de eliberare.

Mark Chapman, în vârstă de 55 de ani şi aflat în cel de-al 30-lea an de arest, a explicat cu această ocazie faptul că în acea perioadă avea porniri sinucigaşe, însă şi-a folosit toată furia acumulată pentru a ucide o altă persoană, evitând să se sinucidă.

"În loc să îmi iau propria viaţă, am luat-o pe a altuia", a declarat asasinul, adăugând că John Lennon a fost "mai puţin norocos".

"Am crezut că am o şansă de a fi împuşcat. Nu eram totuşi prea îngrijorat din această cauză", a spus acesta.

El a mărturisit, totodată, că celălalt motiv din spatele acţiunilor sale a fost "notorietatea imediată, faima" - precizând, însă, că în prezent nu consideră că a realizat acest lucru.

"Am crezut că prin asasinarea lui John Lennon voi deveni cineva, dar în locul acestui lucru am devenit un criminal - iar criminalii nu sunt «cineva», sunt doar nişte «nimeni»", a declarat Chapman.

"A fost un act de total egoism. M-am gândit doar la mine şi la ceea ce voiam să devin. Am luat decizie oribilă de a lua viaţa unei fiinţe, din motive egoiste. Nu e deloc ceva cu care să mă mândresc. Nu mă consider celebru. Mă consider josnic şi va trebui să mă împac cu acest lucru", a adăugat asasinul lui John Lennon.

Mark Chapman a declarat că doreşte "să plătească cu închisoarea pentru această crimă pentru atât timp cât va fi necesar - chiar dacă pentru totdeauna", dar că merită să beneficieze de regimul de eliberare condiţionată, deoarece viaţa lui s-a schimbat complet după ce l-a descoperit pe Dumnezeu: "Viaţa mea s-a schimbat cu ajutorul lui Iisus Cristos. El este cu mine. Fără el sunt un nimic".

Asasinul lui John Lennon, Mark David Chapman, va rămâne în continuare în închisoare, cea de-a şasea cerere de eliberare înaintată de acesta autorităţilor fiind refuzată la începutul lunii septembrie.

John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu soţia sa, Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.

Următoarea audiere a lui Chapman în vederea unei posibile eliberări a fost stabilită pentru august 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asasinul lui John Lennon voia să îi ucidă pe Elizabeth Taylor şi Johnny Carson.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asasinul lui John Lennon voia să îi ucidă pe Elizabeth Taylor şi Johnny Carson0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei