Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi români au câştigat un concurs de sculptură în nisip, desfăşurat în Elveţia

Doi români au câştigat locul întâi la un concurs de sculptură în nisip desfăşurat între 7 şi 14 august în Elveţia şi urmează să participe la o întrecere similară în SUA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ciprian Ariciu din Constanţa şi Bogdan Adrian Lefter din Buzău au aplicat la acest concurs, iar în urma selecţiei unui juriu au fost acceptaţi în faza finală, întrecerea având loc între 7 şi 14 august în localitatea elveţiană Rorschach.

Tema ediţiei 2010 a concursului de sculptură în nisip a fost "Evoluţia mişcării", iar cei doi români şi-au intitulat lucrarea "Festina lente". Lucrarea lor a fost considerată cea mai bună de către juriu din cele participante la competiţie.

"Lucrarea pune în evidenţă două elemente extreme: natura şi tehnologia, spun extreme pentru că ştim cu toţii că una cu cealaltă nu prea pot fi aşezate pe aceeaşi linie. Tehnologia avansează într-un ritm alert şi chiar ameţitor în speranţa că va ajuta omenirea să progreseze. Omul încearcă să cucerească şi să controleze până şi fenomenele meteorologice, însă a uitat totuşi un singur lucru: natura îşi are propria ei evoluţie, iar când se produc dezechilibre aceasta se autoreglează fără ca de aceasta dată omul să mai poată controla ceva. Este o luptă între natură şi tehnologie, o luptă pe care întotdeauna natura o câştigă. Aceste elemente folosite în lucrare sunt un personaj uman şi un melc supradimensionat. Ştim foarte bine că melcul este un element al încetului, acesta are de asemenea o evoluţie, însă în milioane de ani. De aici şi ideea proiectului Festina lente", a declarat Ciprian Ariciu.

Victoria obţinută în Elveţia le dă dreptul celor doi români să participe la o nouă întrecere de sculptură în nisip, de această dată în SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi români au câştigat un concurs de sculptură în nisip, desfăşurat în Elveţia.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi români au câştigat un concurs de sculptură în nisip, desfăşurat în Elveţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei