Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2010 - Anul XV, nr. 188 (4479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rochiile purtate de Vivien Leigh în "Pe aripile vântului" vor fi recondiţionate de un muzeu american

Un muzeu american doreşte să strângă 30.000 de dolari pentru a recondiţiona cinci dintre rochiile spectaculoase purtate de actriţa Vivien Leigh în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind" (1939), de Victor Fleming, informează Reuters.

The Harry Ransom Center de la University of Texas, din oraşul american Austin, care achiziţionează şi conservă diverse obiecte de interes cultural, a lansat un apel public pentru a strânge suma de 30.000 de dolari necesară operaţiunilor de recondiţionare a cinci dintre rochiile spectaculoase purtate de personajul Scarlett O'Hara, interpretat de actriţa Vivien Leigh, din lungmetrajul "Pe aripile vântului".

Rochiile fac parte din colecţia artistică a cineastului David O. Selznick, producătorul filmului "Pe aripile vântului" şi al altor pelicule devenite clasice, precum "S-a născut o stea/ A Star Is Born", "Rebecca" şi "Duel sub Soare/ Duel in the Sun".

"Costumele se află într-o stare fragilă şi nu pot fi expuse în acest moment", se afirmă în comunicatul emis de muzeul american.

The Ransom Center speră să prezinte cele cinci rochii în anul 2014, în cadrul unei expoziţii speciale care va marca 75 de ani de la lansarea filmului "Pe aripile vântului" şi să le împrumute şi altor muzee din lumea întreagă.

Printre rochiile ce vor fi recondiţionate de Ransom Center se află rochia roşie de bal purtată de Scarlett O'Hara la petrecerea ocazionată de aniversarea lui Ashley Wilkes, rochia de mireasă pe care a purtat-o la ceremonia de căsătorie cu Charles Hamilton şi două rochii de casă - una din catifea albastră şi o alta din catifea verde.

Din colecţie face parte şi celebra rochie din catifea verde pe care Scarlett O'Hara a confecţionat-o din draperiile din casă, pentru întâlnirea cu Rhett Butler, de la care dorea să obţină un ajutor financiar.

"Pe aripile vântului" a câştigat opt premii Oscar în 1939, inclusiv pentru cel mai bun film şi cea mai bună actriţă în rol principal - Vivien Leigh.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rochiile purtate de Vivien Leigh în "Pe aripile vântului" vor fi recondiţionate de un muzeu american.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rochiile purtate de Vivien Leigh în "Pe aripile vântului" vor fi recondiţionate de un muzeu american0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei