Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2010 - Anul XV, nr. 188 (4479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu frâna trasă

Sucevenii nu se îngrămădesc pentru a obţine finanţări nerambursabile prin „Casa Verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii nu par foarte interesaţi de programele cu finanţări nerambursabile oferite în cadrul programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Intitulat „Casa Verde”, programul se implementează începând cu 1 iulie şi va dura până când se vor epuiza fondurile alocate. Judeţul Suceava a primit o „cotă” de 3,49 milioane de lei, dar până acum nu s-au solicitat nici măcar o treime din fonduri.

Iluţă Cocriş, director interimar al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, a precizat că sumele acordate fiecărei persoane fizice variază între 6.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de sistemul pentru care optează.

Astfel, cine doreşte să-şi instaleze panouri solare va primi 6.000 de lei, aceeaşi sumă fiind prevăzută şi pentru persoanele care optează pentru centrale termice pe peleţi, brichete, tocătură lemnoasă ori deşeuri forestiere şi silvice.

De o sumă ceva mai mare, de 8.000 de lei, vor beneficia sucevenii care îşi instalează pompe de căldură geotermală. Finanţare de 6.000-8.000 de lei se oferă şi în cazul unor soluţii mixte, cum ar fi centrale termice şi panouri solare, sau pompă de căldură şi panouri solare. Până în prezent, la APM Suceava s-au depus 158 de cereri de finanţare nerambursabilă, în valoare totală de 966.000 de lei. Cele mai multe solicitări, 121 la număr, vizează montarea de panouri solare, în timp ce pentru soluţia mixtă pompă de căldură geotermală şi panouri solare a optat doar o singură persoană.

 

Relocarea unor fonduri destinate Sucevei, foarte probabilă

Directorul interimar al APM Suceava a precizat că, chiar dacă, teoretic, proiectele se consideră viabile până când se ajunge la suma maximă alocată, doritorii ar trebui să se grăbească să depună documentaţia.

„Unele judeţe au epuizat deja fondurile alocate de Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar în cazul redirecţionării unor sume de bani ce reveneau Sucevei ar duce automat la satisfacerea unui număr mai mic de cereri”, a precizat Iluţă Cocriş.

Pentru a putea primi aceste finanţări nerambursabile, sucevenii trebuie să depună un dosar la sediul APM Suceava, care după o verificare prealabilă va fi trimis la Administraţia Fondului pentru Mediu, care va lua decizia finală privind alocarea sumelor solicitate.

Sucevenii care vor să acceseze programul „Casa Verde” trebuie să completeze o cerere de finanţare nerambursabilă şi o declaraţie pe proprie răspundere, care se găsesc pe site-ul www.afm.ro

Dosarul trebuie să mai cuprindă o copie de pe actul de identitate al solicitantului, un extras de carte funciară care să ateste dreptul de proprietate sau autorizaţie de construcţie pentru imobilele care nu sunt finalizate. Un alt act ce trebuie depus este certificatul de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul de stat. De asemenea, solicitantul are obligaţia de a prezenta o adeverinţă privind existenţa unui cont bancar, emis de o bancă în original. Toate aceste acte se vor regăsi într-un plic, cu adresa completă a solicitantului şi titlul programului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu se îngrămădesc pentru a obţine finanţări nerambursabile prin „Casa Verde”.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Sucevenii nu se îngrămădesc pentru a obţine finanţări nerambursabile prin „Casa Verde”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxx trimis de
(12 aug 2010, 12:15:30
Da...interesant ! De mult ma interesa chestia asta cu panouri solare .numai ca nu stiam la ce usa sa bat.
D-le Neagu nu ati specificat insa ,daca statul imi da 6000 mii lei ...cit e diferenta care o suport eu ca proprietar ? si in final cit mar ajunge toata instalatia ....sa zicem pusa in functiune ! va multumesc.
2.   Yyy trimis de
(12 aug 2010, 13:00:14
Interesant si chiar asi fi interesat dar am retineri deoarece dupa ce faci toata documentatia ,proiecte,aprobari,paraaprobar stiu daca mai ramii cu ceva din suma respectiva.
Poate ma insel dar traim in romania si nimic nu ma surprinde.
3.   Oameni neinformati trimis de
(12 aug 2010, 21:43:53
Daca statul da 6000 lei mai ai de adaugat in jur de 4000 lei si ai panouri solare pe casa cu tot sistemul hidraulic,cel de fixare,conductele ,senzorii ... intr-un cuvant apa calda gratuit de la soare.Mai interesanta este investitia in pompa de caldura apa/apa, pt ca la suma pe care o primesti de la stat de 8000 lei mai adaugi 12000 si ai apa calda si caldura tot restul vietii cu costuri de 4,5 ori mai mici decat gazul.Daca vrei detalii exacte pentru un sistem optim la locuinta ta trimite un e-mail la solarworldcorp.eu@gmail.com sau tel 0049 175 880 2320
Din toamna va fi inregistrata firma in Romania si vei putea beneficia de preturi promotionale
4.   Multumesc SOLARWORLDCORP trimis de
(13 aug 2010, 11:16:04
Multumesc mult ...am luat datele ,si am sa va contactez imediat ce ajung in Romania...
Oricum o sa aveti succes cu o asemenea afacere in Romania .......happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei