Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2010 - Anul XV, nr. 182 (4473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ocupaţi-vă timpul pentru a fi fericiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretul fericirii ar putea consta în a vă menţine ocupat cu diverse activităţi, indiferent cât de inutile sau neinteresante ar fi, cel puţin asta susţin experţii americani. Potrivit acestora, orice activitate, oricât de lipsită de utilitate, face mai bine stării psihice generale decât statul degeaba. De exemplu, aşteptarea de câteva zeci de minute la aeroport, înainte de îmbarcarea în avion, poate scădea moralul oricui. Însă, potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă în cele câteva zeci de minute ne facem o ocupaţie - de exemplu ne plimbăm, răsfoim o revistă sau observăm cu atenţie persoanele care trec pe lângă noi - atunci starea de spirit va „urca” la cote mai înalte. Prin natura sa, omul are tendinţa de a se lenevi dacă nu are un motiv clar pentru a fi activ, aşa că, în loc să îşi găsească o activitate, preferă să stea şi să privească în gol - probabil un element ce ţine de evoluţie şi care ajută fiinţele umane să îşi conserve energia. În cadrul unui experiment, profesorul de ştiinţe comportamentale Christopher Hsee de la Universitatea din Chicago a rugat mai mulţi studenţi să completeze un chestionar, apoi să aştepte timp de 15 minute. Participanţiii la experiment au avut două variante: fie depuneau chestionarul completat într-o urnă din apropierea sălii şi aşteptau apoi în afara camerei, fie depuneau chestionarul într-o urnă situată la distanţă, loc până la care mergeau pe jos şi unde mai puteau face câţiva paşi. La încheierea experimentului s-a constatat că respondenţii care au ales a doua variantă s-au declarat mai fericiţi şi mai mulţumiţi decât cei mai leneşi. Prin urmare, profesorul Hsee a concluzionat că este posibil ca acelaşi principiu poate fi folosit în beneficiul societăţii. „Ar fi ideal să putem crea un mecanism care să convingă persoanele mai leneşe să se implice în activităţi care, deşi nu neapărat extrem de utile, nu sunt nici dăunătoare. Un asemenea comportament ar fi mult mai bun decât lipsa distructivă de activitate”, a explicat Cristopher Hsee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ocupaţi-vă timpul pentru a fi fericiţi.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ocupaţi-vă timpul pentru a fi fericiţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei