Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regizorul Oliver Stone, acuzat de antisemitism

Centrul Simon-Wiesenthal a criticat luni, comentariile "antisemite" ale lui Oliver Stone, prin care acesta "minimalizează Holocaustul" şi a îndemnat Hollywood-ul să condamne discursul celebrului cineast american, informează AFP.

Oliver Stone este "încă un papagal în corul antisemit", a declarat, la rândul său, într-un comunicat, rabinul Abraham Cooper, unul dintre conducătorii Centrului Simon-Wiesenthal, cu sediul în Los Angeles, a cărui misiune este conservarea memoriei istorice a Holocaustului.

Regizorul american atribuie "interesul pe care lumea îl are pentru Holocaust «dominaţiei exercitate în mass-media de către evrei»", a explicat Abraham Cooper.

Rabinul Cooper a reacţionat astfel faţă de cuvintele regizorului filmului "Născut pe 4 iulie" în interviul acordat publicaţiei britanice Sunday Times. Oliver Stone a declarat: "În cultura noastră, accentul este pus pe Holocaust deoarece evreii controlează mass-media".

Adolf Hitler, spunea cineastul american, "a făcut un rău mult mai mare poporului rus decât poporului evreu".

"Oliver Stone se încăpăţânează să minimalizeze Holocaustul", a declarat, la rândul său, Abraham Cooper.

În interviul acordat publicaţiei Sunday Times, Oliver Stone consideră, printre altele, că politica americană faţă de Iran este "oribilă".

"Iranul nu este neapărat partea «gentilă» (...), însă americanii nu cunosc toată povestea", a declarat regizorul american.

"Sper ca retorica iresponsabilă şi scandaloasă a lui Oliver Stone să fie condamnată de către colegii săi din industria de divertisment", a reacţionat rabinul Abraham Cooper.

Oliver Stone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miză ideologică, fiind dublu câştigător al Oscarului pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) şi "Născut pe 4 iulie" (1989). Începând cu "JFK" până la "Născuţi asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al său, intitulat "W", despre fostul preşedinte american George W. Bush, a fost lansat în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane. În "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre preşedintele George W. Bush şi tatăl său, fostul preşedinte George H. W. Bush.

Sensibil faţă de destinul ţărilor în curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule în acest registru, printre care "Comandante" (2003) şi "În căutarea lui Fidel" (2006), consacrate preşedintelui cubanez Fidel Castro, dar şi "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrală.

Cel mai recent proiect al regizorului Oliver Stone, continuarea filmului "Wall Street", a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2010, iar compania Fox a decis să amâne lansarea peliculei în sălile de cinematograf, de pe 12 aprilie pe 24 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul Oliver Stone, acuzat de antisemitism.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regizorul Oliver Stone, acuzat de antisemitism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei