Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

India va produce un film bollywoodian despre Hitler

Studiourile indiene de la Bollywood, celebre pentru filmele muzicale siropoase, se pregătesc să exploreze un "teritoriu" necunoscut şi considerabil mai sumbru, urmând să producă un lungmetraj despre ultimele zile din viaţa lui Adolf Hitler, informează AFP.

Potrivit regizorului acestui proiect cinematografic, Rakesh Ranjan Kumar, filmul va prezenta ultimele zile din viaţa dictatorului nazist, petrecute într-un buncăr din Berlin, în 1945.

Intitulat "Dear Friend Hitler", o aluzie la cele două scrisori expediate dictatorului german de părintele independenţei Indiei, Mahatma Gandhi, acţiunea filmului se va concentra asupra personalităţii lui Hitler şi a relaţiilor sale cu cei apropiaţi, cu puţin timp înainte de căderea regimului nazist.

Personajul Hitler va fi interpretat de un veteran de la Bollywood, actorul Anupam Kher, care l-a interpretat pe Gandhi într-un film de televiziune, iar actriţa Neha Dhupia, fostă miss India, o va interpreta pe amanta, devenită ulterior soţia dictatorului, Eva Braun.

Potrivit producătorului Anil Sharma, acest proiect cinematografic reprezintă "o descriere analitică a ideologiei lui Hitler".

"Vom încerca să arătăm temerile sale, sentimentul de nesiguranţă şi presiunile la care a fost supus în momentul în care trebuia să ia decizii cruciale", a adăugat producătorul indian.

Filmul va avea o serie de similitudini cu producţia germană "Der Untergang/ Ultimele zile ale lui Hitler" (2004), care descria de asemenea ultimele zile ale dictatorului. Rolul principal a fost interpretat de Bruno Ganz, iar filmul, regizat de Oliver Hirschbiegel, a fost aclamat de critica de specialitate. În această producţie germană s-a făcut remarcată şi actriţa de origine română Alexandra Maria Lara.

Filmul de la Bollywood va fi însă o producţie originală, a asigurat producătorul Anil Sharma, care a mărturisit că nu ştie deocamdată dacă va include în acest proiect tradiţionalele pasaje muzicale şi scene de dans indiene.

"Dear Friend Hitler", cu un buget de producţie de aproximativ trei milioane de dolari, va fi filmat atât în studio, cât şi în pădurile şi munţii din India. Filmările vor debuta în luna august, iar producătorii nu au anunţat data lansării pe marile ecrane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului India va produce un film bollywoodian despre Hitler.
 Vizualizări articol: 359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
India va produce un film bollywoodian despre Hitler5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei