Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce sunt femeile geloase?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De când e lumea, femeile sunt considerate, prin natura lor, geloase, invidioase, perfide şi răutăcioase, aceste caracteristici reprezentând punctul de plecare pentru nenumărate discuţii şi fiind nu o dată subiect de roman sau film. Publicaţia Woman’s Day, în colaborare cu AOL Living, a publicat un „sondaj al geloziei”, în cadrul căruia 2.000 de femei au mărturisit ce le stârneşte invidia.
Prima concluzie, şi cea mai evidentă, a sondajului a fost aceea că femeile sunt în general mai geloase decât bărbaţii, indiferent de motive. 73 la sută dintre respondente au declarat că încearcă sentimente de invidie, comparativ cu doar 27 la sută dintre bărbaţi. Deşi domnii susţin că nu simt nici un strop de invidie atunci când alţi bărbaţi câştigă mai mult, arată mai bine sau au mai mult succes la femei, nu s-ar putea spune că, dacă partenera vreunuia ar vorbi toată ziua despre succesele vreunui coleg de serviciu, care este şi arătos, respectivul bărbat nu ar fi gelos.

Explicaţia pentru această concluzie a studiului ar fi că, din moment ce gelozia şi invidia sunt considerate sentimente „feminine”, doamnelor pur şi simplu le vine mai uşor să le recunoască, spre deosebire de bărbaţi.

 

Femeile singure îşi invidiază prietenele căsătorite

Aproximativ 63 la sută dintre femeile chestionate au recunoscut că sunt invidioase pe prietenele lor căsătorite, în timp ce 37 la sută dintre respondente au declarat că sunt fericite şi singure şi că se bucură de acest statut. O atitudine corectă, am putea spune.

Deşi lipsa unui partener „oficial” are şi părţi negative, nu se poate spune că nu există şi lucruri bune în această situaţie. În definitiv, probabil că pentru orice „burlăciţă” devine obositor şi agasant să tot navigheze pe profilurile sociale ale prietenelor şi să dea mereu peste aceleaşi poze „de familie”, de la petrecerea de logodnă sau de la nuntă. Chiar şi aşa, se poate foarte bine ca domnişoarelor să le placă statutul lor şi să fie puţin invidioase pe cuplurile din grupul de prieteni. Principalul este ca invidia să nu se transforme într-un sentiment extrem.

 

Doamnele căsătorite nu au încredere în soţii lor

Iniţial, mai puţin de jumătate dintre femeile care au răspuns la întrebările sondajului au mărturisit că se confruntă cu probleme de încredere faţă de partenerii lor.

În schimb, răspunsurile date la anumite întrebări punctuale au sugerat altceva. 53 la sută dintre doamne au declarat că verifică în secret adresa de e-mail şi telefonul soţului. Acelaşi procentaj dintre respondente au spus că obişnuiesc să flirteze cu altcineva atunci când sunt împreună cu partenerul pentru a-l face pe acesta gelos, iar 77 la sută dintre femeile căsătorite au recunoscut că ar fi geloase dacă soţul lor ar avea o prietenă apropiată, chiar dacă relaţia ar fi una platonică. În mod surprinzător, numai 13 la sută dintre femeile care au răspuns la întrebările sondajului au declarat că soţul lor ar fi gelos dacă ele ar vorbi cu un alt bărbat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce sunt femeile geloase?.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De ce sunt femeile geloase?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei