Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fetiţa aleasă regina unei şcoli de samba, la carnavalul de la Rio, a plâns în timpul paradei

O fetiţă în vârstă de 7 ani aleasă regina unei şcoli de samba la Carnavalul de la Rio a plâns în timpul paradei de pe Sambadrom, duminică, alimentând criticile potrivit cărora copiii nu ar trebui să participe la un eveniment cu o presiune mediatică atât de mare şi o puternică încărcătură sexuală.
Potrivit Reuters, Julia Lira a apărut pe Sambadrom în faţa unor lumini strălucitoare şi a unor focuri de artificii asurzitoare şi a izbucnit în plâns în faţa fotografilor, chiar înainte ca şcoala de samba pe care o reprezintă să îşi înceapă defilarea.
Purtând o rochie roz, scurtă, cu spatele gol, decorată cu paiete, şi o coroniţă argintie, Julia Lira a rămas tăcută în faţa reporterilor, iar apoi, evident supărată, a trebuit să fie consolată de tatăl ei şi de ceilalţi participanţi la paradă, în timp ce plângea.
Nu se ştie deocamdată ce anume a supărat-o pe Lira, cea mai tânără regină a unei şcoli de samba din istoria Carnavalului de la Rio (13 - 16 februarie), însă tatăl ei a stat alături de ea şi a ţinut-o de mână în timp ce trecea linia de sosire.
"A plâns pentru că au existat mulţi oameni în spatele ei", a explicat tatăl ei, Marco Lira, preşedintele şcolii de samba Viradouro.
Alegerea unei fetiţe de clasa a treia într-un rol ocupat de regulă de top modele purtând tocuri înalte sau starlete din telenovelele braziliene, devenite adevărate sex-simboluri, a stârnit aprige controverse în Brazilia referitoare la participarea copiilor la acest festival anual al hedonismului.
Această controversă era în plină efervescenţă în momentul debutului carnavalului, la care au participat cele mai bune şcoli de samba din ţară, urmărite de mii de fani şi de celebrităţi, precum Madonna.
"Sunt împotrivă, ea este mult prea tânără. Un copil de şapte ani nu ar trebui să stea în faţa carului alegoric", a declarat Luiz Paulo, un participant la carnaval, purtând un costum argintiu cu pene.
Participarea Juliei Lira la paradă a fost avizată pozitiv, în urmă cu o săptămână, de un judecător din Brazilia, după ce o agenţie pentru protecţia copiilor a încercat să blocheze această iniţiativă, pronunţându-se împotriva folosirii copiilor în roluri ce au conotaţii sexuale.
Reginele şcolilor de samba dansează fără încetare în faţa a sute de toboşari, purtând doar o pereche de bikini, tocuri înalte şi diverse ornamentaţii din pene şi paiete.
Mulţi dintre fanii carnavalului susţin, însă, că implicarea copiilor a jucat în mod tradiţional un rol major în acest eveniment anual, iar sexualizarea reginelor şcolilor de samba este doar o tendinţă recentă.
Alte surse susţin că Julia Lira nu a fost cea mai tânără dintre vedetele spectacolului de duminică de pe Sambadrom.
Regina Adriane Galisteu, însărcinată în patru luni, a dansat pentru şcoala Unidos da Tijuca. Ea a aflat că este însărcinată cu câteva săptămâni înainte de carnaval, primind totuşi acceptul medicilor de a participa la paradă.
Un uimitor spectacol de mişcare şi culoare, parada anuală a carelor alegorice reprezintă însă şi o competiţie acerbă, şcolile braziliene de samba fiind notate pentru precizia, atmosfera degajată şi designul costumelor.
Paradele de duminică, ce au sosit ca o continuare firească a petrecerilor din zilele precedente organizate pe străzile oraşului Rio de Janeiro, au inclus şi un număr special în memoria cântăreţului Michael Jackson, un uriaş cal de lemn, armate de oşteni egipteni, dar şi un omagiu adus capitalei ţării.
Brazilia are o lungă istorie de probleme legate de exploatarea sexuală a copiilor, mai ales în zona amazoniană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa aleasă regina unei şcoli de samba, la carnavalul de la Rio, a plâns în timpul paradei.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetiţa aleasă regina unei şcoli de samba, la carnavalul de la Rio, a plâns în timpul paradei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei