Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

JURNALUL UNUI BURSIER ÎN SUA

Despre Eşec

În 1991, doi jucători care au marcat istoria baschetului american se întâlneau în finala NBA: Magic Johnson (L.A. Lakers) şi Michael Jordan (Chicago Bulls). Era prima finală a lui Jordan, ultima a lui Johnson.
Eram curios să văd prestaţia lui Jordan în acest joc care a marcat cu adevărat intrarea lui în scenă în lumea sportivilor legendari. Cu toate acestea, în primul meci am văzut un Jordan care a fost important, dar nu decisiv. Poate mai mult decât atât, am văzut un Jordan care a ratat multe aruncări.
Lakers au învins cu un scor de 93 la 91 în Chicago.

Într-o carte intitulată ”Puterea Eşecului”, apărută la Editura Curtea Veche, Charlez Manz vorbeşte despre imaginea greşită pe care eşecul o are în societate. Eşecul este un lucru negativ, de multe ori văzut chiar fatal. El exprimă în viziunea multora un rezultat final care arată o imposibilitate de a realiza ceva sau a atinge un obiectiv. Aşa să fie oare?
La un moment dat un profesor a spus despre Thomas Edison că este prea prost ca să înveţe vreodată ceva. Cu toate acestea, după peste 9.000 de încercări, Edison inventa lumina electrică în 1879. A eşuat el oare timp de 9.000 de ori sau a avut de fapt succes? Întrebat de un copil exact acest lucru, Edison a răspuns simplu: ”nu au fost eşecuri, am aflat de fapt 9.000 de moduri în care să nu fac un bec electric”.
Urmând spusele lui Edison, eşecul nu poate fi privit decât ca un rezultat, într-un lung proces de evoluţie, doar un pas într-un lung drum, doar o oportunitate ce deschide uşi spre evoluţie şi învăţare. Lao Tzu: ”Eşecul este fundaţia succesului, calea prin care el este atins.”

După primul meci pierdut în faţa celor de la Los Angeles Lakers, Chicago Bulls au continuat prin a câştiga patru meciuri la rând în finala din 1991. Michael Jordan a fost numit cel mai bun jucător al finalei. La încheierea carierei sale, cel mai bun jucător de baschet care a existat până astăzi a spus: ”Am ratat mai mult de 9.000 de aruncări, am pierdut mai mult de 300 de meciuri, de 26 de ori am avut aruncarea decisivă la final şi… am ratat. Am ratat iarăşi şi iarăşi în viaţa mea. Şi de aceea am avut succes.”

Ovidiu Cocieru,
Bursier Fulbright

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre Eşec.
 Vizualizări articol: 390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despre Eşec5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei