Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii care supravieţuiesc cancerului, mai puţin dispuşi să se căsătorească la maturitate

Persoanele care au supravieţuit unui cancer dezvoltat în copilărie prezintă mai puţine probabilităţi să se căsătorească la maturitate, cercetătorii fiind de părere că traumele suferite la o vârstă fragedă nu au doar repercusiuni de natură fizică, informează Reuters.
Copiii care au supravieţuit cancerului sunt expuşi unor efecte secundare pe termen lung ce apar în urma tratamentului anticancer, precum deficienţe hormonale, dificultăţi de învăţare, risc crescut de dezvoltare a unui cancer secundar sau a unei maladii cardiace.
Cercetătorii americani de la Universitatea Yale au descoperit, însă, că aceste efecte secundare influenţează şi probabilităţile acestor pacienţi de a se căsători.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 9.000 de voluntari care au învins cancerul în copilărie, cu vârstele cuprinse între 18 şi 54 de ani, şi pe 3.000 de rude de gradul I ale acestora. Comparativ cu rudele lor, pacienţii care au suferit de cancer au prezentat o probabilitate cu 21% mai mare de a nu se căsători niciodată.
Luând în calcul date statistice din Statele Unite, cercetătorii au stabilit că foştii bolnavi de cancer prezintă cu 25% mai multe probabilităţi de a nu se căsători niciodată comparativ cu ceilalţi americani de aceeaşi vârstă, rasă şi sex.
La nivelul întregului grup de voluntari, 46% dintre supravieţuitori nu s-au căsătorit niciodată, comparativ cu 32% în grupul rudelor, dar şi în cadrul populaţiei generale.
"Studiul nostru a scos în evidenţă aspectele cu care se confruntă un supravieţuitor al cancerului, care îi diminuează şansele de a se căsători: statură mică, funcţii fizice precare şi probleme cognitive", a declarat Nina S. Kadan-Lottick, autoarea studiului.
Studiul, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, a demonstrat că cei care au supravieţuit - bărbaţi şi femei - unui cancer cerebral sau al coloanei vertebrale au cele mai mici şanse de a se căsători, 64% dintre ei rămânând celibatari.
În schimb, supravieţuitorii altor tipuri de cancer prezintă aceleaşi probabilităţi ca şi rudele lor în privinţa unui viitor mariaj. Printre aceştia se numără pacienţii care au suferit în trecut de limfom, de maladia Hodgkin, de cancer osos sau de cancer renal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii care supravieţuiesc cancerului, mai puţin dispuşi să se căsătorească la maturitate.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii care supravieţuiesc cancerului, mai puţin dispuşi să se căsătorească la maturitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei