Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şicanele, elixirul tinereţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care idealizează relaţiile amoroase fără conflicte trebuie să ştie că reprimarea furiei poate scurta longevitatea cuplului.

Potrivit unui studiu realizat pe 192 de cupluri dintr-un orăşel din Michigan, Statele Unite, riscul de a muri este mai mare pentru soţii care formează un cuplu în care furia este reprimată şi conflictele sunt evitate.
Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani după 17 ani de studii în cursul cărora au clasifica cuplurile în funcţie de atitudinile arătate de soţi în situaţii de conflict.
La 26 de cupluri formate din parteneri care evitau conflictele sau care comunicau foarte puţin, riscurile ca cei doi soţi să moară prematur erau de patru ori mai mari decât la cuplurile în care cel puţin unul dintre cei doi soţi îşi exprima regulat furia.
Mai concret, la 23 la sută dintre cuplurile care evitau conflictele, cei doi soţi au murit în cursul studiului, faţă de 6 la sută la celelalte cupluri. De asemenea, 27 la sută dintre cuplurile "fără conflicte" au pierdut un partener, în comparaţie cu 19 la sută în cadrul celorlalte cupluri. Aceste rezultate au fost menţinute chiar şi după înlăturarea tuturor celorlalţi factori de risc de deces.

 

Diferenţe între bărbaţi şi femei

În cursul aceleiaşi perioade de opt ani, 35 la sută dintre bărbaţii care făceau parte dintr-un cuplu în care nu existau schimburi acide de replici au murit, faţă de 17 la sută în cazul celorlalte cupluri. În ceea ce priveşte procentajul la femei, 17 la sută dintre doamnele care aparţineau unui cuplu fără conflicte au murit, în comparaţie cu 7 la sută din celelalte cupluri.
Conform unui alt studiu, rezolvarea conflictelor în cuplu este importantă pentru sănătatea publică, întrucât, dacă este reprimată, furia contribuie la scurtarea vieţii, alături de alţi factori de stres.

 

Rezolvarea conflictelor

Deoarece conflictele sunt inevitabile, punctul crucial constă în modul în care fiecare cuplu ştie să le rezolve. Astfel, există mai mute strategii. În primul rând, vorbiţi pe rând, fără a fi dezaprobat sau întrerupt de celălalt. Abordările distructive de genul ţipat, strigat sau aruncat cu lucruri după celălalt nu fac decât să înrăutăţească lucrurile. Începeţi prin a aduce vorba despre eventualele nemulţumiri pe care le aveţi vizavi de partener, dar nu o faceţi seara, la sfârşitul unei zile lungi de lucru, pentru că iscaţi să nu obţineţi efectul dorit! Încercaţi să nu reproşaţi partenerului faptul că nu vă acordă suficientă atenţie, ci formulaţi nemulţumirea în aşa măsură încât să înţeleagă că aveţi mai multă nevoie de el. Folosiţi cuvinte neutre, nu monopolizaţi discuţia doar în favoarea dumneavoastră, şi rămâneţi deschisă şi la nevoile celuilalt! Admiteţi că oricine se poate înşela, şi nu faceţi uz de eventualele dizabilităţi pe care le aveţi, fie ele fizice ori sentimentale! Lăsaţi întotdeauna deschisă portiţa comunicării, şi nu puneţi punct discuţiilor situându-le într-o zonă fără ieşire; nu trageţi concluzii şi nu daţi verdicte! Comunicaţi şi, în acest fel, orice conflict ar trebui să aibă soluţii.



Concediu pentru inimi frânte

Pentru a permite angajaţilor să se refacă după o despărţire amoroasă, o companie japoneză de marketing - Himes & Co - le oferă acestora zile de concediu, în funcţie de vârsta fiecăruia.
O despărţire necesită timp pentru vindecare, la fel ca o boală, susţine angajatorul. Astfel, angajaţii de până la 24 de ani beneficiază de o zi de concediu pe an, în timp ce persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani au două zile, iar salariaţii de peste 30 de ani primesc trei zile pe an, pentru a se reface după o despărţire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şicanele, elixirul tinereţii.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şicanele, elixirul tinereţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei