Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sala Tronului lui Gheorghe cel Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După pridvorul pe care muncitorii, ţăranii şi inginerii, profesorii, preoţii, maiştrii militari şi maeştrii în arta delaţiunii, tinerii şi bătrânii, indiferent de credinţă şi apartenenţă politică, stau pentru a fi primiţi în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe holul de la intrarea în biroul său a apărut şi un clopot.
Clopotul a fost instalat în imediata vecinătate a unei vitrine în care atârnă nişte costume populare, aşa cum atârnă treningurile sfârtecate de vreme pe parii care formează sperietorile de ciori pe câmpuri sau costumul din bazar pe ţăranul mort de beat şi fără dinţi în gură care se întoarce acasă după cinci ore de la sfârşitul slujbei de la biserică.
Dacă nu mă înşeală memoria, pe holul din Palatul Administrativ care trece în pas de defilare prin faţa biroului mult stimatului, iubitului şi inegalabilului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava se mai află şi o tărăboanţă. Una dintr-aia care pe vremuri era folosită de oamenii mari la furatul cartofilor de la CAP, iar de băieţi la plimbatul fetelor până la prima căpiţă de fân în spatele căreia aveau loc frumoase partide de tras de codiţe.
Prin faţa biroului domnului preşedinte îşi fac apariţia uneori, cu mine de oameni preocupaţi, doi din cei trei consilieri personali ai lui Gheorghe Flutur, Niculai Barbă şi Dragoş Juravle. Chiar dacă aceştia umblă îmbrăcaţi în costum de stofă şi cu capul descoperit, pe feţele lor încă se mai văd canalele adânc săpate de valurile de transpiraţie izvorâte de sub brumăriile prea adânc trase pe cap, de sub pantalonii de domn ies, curioşi, iţarii, iar din pantofii cu şpiţ scot capul, curajos, nojiţele opincilor făcute după modelul purtat cu mândrie cu secole în urmă de cei mai avuţi dintre răzeşi.
Nu m-ar mira ca, într-o bună zi, bună pentru domnul Flutur, evident, în faţa biroului acestuia să poată fi întâlnite o băbuţă bătrână cu brâul, dar şi cu dinţii de lână, torcând, un băiet cântând la frunză, o fată ţesând frumos un covor de pus pe jos, un bărbătoi ascuţind cuţitul de tăiat capul la ciocoi şi un copilandru mâncând brânză dintr-o putinică pe care a fost pirogravat: „Gheorghe Flutur, te iubim, că ca tine nu găsim!”.
Decât să se muncească atâta cu transformarea radicală a intrării în biroul său de la Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur ar face mai bine să se mute în Muzeul de Istorie Suceava, în Sala Tronului. Acolo, acesta va avea parte de un decor pe gustul domniei sale şi de nişte figuri de ceară mult mai serioase şi mai de efect decât figuranţii (Dragoş Juravle şi Niculai Barbă) cu feţe ca de ceară atunci când domnul Flutur ţipă la ei. Numai că ar fi o singură problemă: aşa cum două săbii nu încap în aceeaşi teacă, nici doi voievozi nu încap în aceeaşi sală. Asta înseamnă că Ştefan cel Mare va trebui mutat din Sala Tronului, iar locul acestuia ar putea fi pe pridvorul pe care dumneavoastră, domnule Flutur, l-aţi făcut pentru muncitori, ţărani, ingineri, profesori, preoţi, maiştri militari şi maeştri în arta delaţiunii, tineri şi bătrâni, indiferent de credinţă şi apartenenţă politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sala Tronului lui Gheorghe cel Mare.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 14 voturi
Sala Tronului lui Gheorghe cel Mare4.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pur adevar trimis de
(22 sep 2009, 12:49:50
Sunt mirat ca nu sunteti cenzurat domnule Sorin si ne bucuram ca avem parte de a citi asa editoriale ce au simtul corect al cetateanului onest. Dar sunteti singurul si este pacat. Dar nu se stie ce va avea mai mult efect: opinia acida dar corecta asupra clasei tiraniste "Fluturiste" sau promovarea minciunilor PDL pe bani multi ce sunt de fapt a contribuabililor simpli ca mine sau ca dvs domnule Sorin .

Propun ca dl Tiberiu Avram sa-si vopseasca mustata portocaliu.laughing))))

Si as vrea sa platesc si eu publicitate (bani cinstiti si personali) cu anuntul programului de lucru de la WC din Piata Mare(intr-un chenar pportocaliu).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei