Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2009 - Anul XIV, nr. 184 (4170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

NASA: La cinci luni de la lansare, telescopul spaţial Kepler funcţionează impecabil

La cinci luni de la lansare, telescopul spaţial Kepler, care are ca misiune descoperirea unor planete asemănătoare Terrei, a trimis imagini foarte precise ale unei planete situate la circa 1.000 de ani-lumină de Pământ, au anunţat, joi, experţii NASA, citaţi de AFP.
Acest telescop spaţial, lansat în martie, a trimis câteva imagini foarte precise ale unei planete care a primit numele HAT-P-7-B. Aceste imagini, care prezintă "un Jupiter fierbinte", situat la circa 1.000 de ani-lumină de Terra, reprezintă o premieră.
"Este pentru prima oară când vedem lumina emisă de această planetă", a declarat William Borucki, unul dintre directorii misiunii Kepler, autorul unui raport care a fost publicat, ieri, în revista Science.
La rândul lui, astrofizicianul Alan Boss, de la Carnegie Institution, a calificat această descoperire drept "absolut uimitoare".
El s-a bucurat mai ales pentru faptul că telescopul Kepler funcţionează perfect. "Adevărata veste bună este că telescopul Kepler funcţionează!", a explicat Alan Boss.
Savantul american consideră că telescopul Kepler are capacitatea de a detecta trecerea unei planete de mărimea Terrei prin faţa unei stele ale cărei raze luminoase sunt destul de slabe.
"Kepler a fost lansat pentru a identifica planete, dar principala lui misiune este de a numără planetele care gravitează în jurul stelelor din colţul nostru de galaxie. Iar noi ştim acum că telescopul Kepler poate să facă acest lucru", a adăugat savantul american.
Datele au fost obţinute de Kepler în cursul primelor zece zile ale misiunii sale, ce constă în observarea, timp de trei ani, a peste 100.000 de stele asemănătoare Soarelui din sistemul nostru solar, situate în constelaţiile Lebedei şi a Lirei.
Telescopul Kepler a demonstrat "o extraordinară precizie a măsurătorilor", spun experţii NASA.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NASA: La cinci luni de la lansare, telescopul spaţial Kepler funcţionează impecabil.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NASA: La cinci luni de la lansare, telescopul spaţial Kepler funcţionează impecabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei