Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un diamant uriaş de 32 de carate, scos la licitaţie în octombrie, la New York

Un diamant uriaş de 32 de carate, ce a aparţinut filantroapei Lee Annenberg, va fi scos la licitaţie de casa Christie\'s, în luna octombrie, la New York, iar specialiştii se aşteaptă să fie achiziţionat contra unei sume de peste 5 milioane de dolari, informează Reuters.
Acest diamant uriaş, montat într-un inel, a aparţinut filantroapei Lee Annenberg, văduva magnatului media Walter Annenberg, şi va fi scos la licitaţie pe 21 octombrie, la New York.
"Pietrele de o asemenea mărime sunt extrem de rare, iar apariţia lor pe piaţă reprezintă întotdeauna un eveniment important în lumea diamantelor", a declarat Rahul Kadakia, directorul departamentului de bijuterii al casei de licitaţii Christie\'s.
"Culoarea impecabilă, claritatea şi tăietura acestei pietre, dar şi provenienţa ei prestigioasă vor atrage colecţionarii de pietre preţioase din toată lumea", a adăugat aceeaşi sursă.
Lee Annenberg, care a murit în martie, la vârsta de 91 de ani, a fost preşedinta Fundaţiei Annenberg după decesul soţului ei, un fost ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie, fondatorul acestei fundaţii de caritate care sprijină proiectele educaţionale şi artistice.
Walter Annenberg a ocupat şi funcţia de şef de protocol în timpul primului mandat al preşedintelui american Ronald Reagan.
Acest diamant spectaculos va fi prezentat publicului într-un turneu, înainte de licitaţia din luna octombrie, urmând să fie expus în Geneva, Londra, Hong Kong, Los Angeles şi New York.
În decembrie 2008, un diamant albastru de 35,6 carate a stabilit un nou record pe piaţa licitaţiilor, fiind vândut pentru 25,3 milioane de dolari, o sumă considerată cu atât mai spectaculoasă în condiţiile actuale, marcate de criza economică mondială.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un diamant uriaş de 32 de carate, scos la licitaţie în octombrie, la New York.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un diamant uriaş de 32 de carate, scos la licitaţie în octombrie, la New York0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei