Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O fermă zgârie-nori proiectată de un arhitect belgian ar putea fi construită la New York

O fermă zgârie-nori, sub formă de aripi de dragon şi care are 600 de metri înlţime şi 132 de etaje, a fost proiectată de arhitectul belgian Vincent Callebaut şi urmează să fie construită la New York, urmând să revoluţioneze agricultura în mediul urban.

Potrivit Daily Mail, clădirea proiectată de arhitectul belgian va fi construită pe Roosevelt Island din New York şi oferă spaţiu urban agriculturii, având suficient loc pentru a găzdui ferme de vite şi păsări, precum şi 28 de tipuri diferite de recolte.

Clădirea include şi spaţii pentru locuinţe şi birouri, dotate cu pereţi şi grilaje speciale pentru a permite cultivarea de zarzavaturi pentru bucătărie. Culturile de la fiecare nivel vor fi plantate şi îngrijite de rezidenţii clădirii.

"Ferma" pe verticală este construită sub forma aripilor de dragon şi va avea suficientă apă, energie şi fertilizanţi. Dragon Fly are două turnuri centrale între care se află o seră imensă şi care sunt legate între ele prin intermediul a două aripi realizate din sticlă şi oţel.

Clădirea va fi încălzită, pe timp de iarnă, cu ajutorul energiei solare, aerul cald urmând să circule între cele două aripi. Vara, răcoarea din interiorul construcţiei va fi menţinută prin intermediul ventilaţiei naturale şi a evapo-transpiraţiei generată de plante. Pe de altă parte, grădinile verticale exterioare vor filtra ploaia, apa astfel obţinută urmând să se amestece cu rămăşiţele lichide domestice. În urma tratamentului organic, apa va fi refolosită pentru culturi.

Vincent Callebaut este cunoscut pentru proiectele sale arhitecturale excentrice, unul dintre proiectele sale recente fiind a unui oraş plutitor care autogenerează toate resursele de care are nevoie. Acesta, având forma unui nufăr uriaş, a fost proiectat pentru a răspunde provocărilor reprezentate de creşterea viitoare a nivelului apelor, în timp ce Dragonfly a fost realizat pentru a răspunde problemei pe care ar reprezenta-o lipsa de alimente, în eventualitatea creşterii populaţiei lumii.

"Populaţia urbană a lumii va creşte de la 3,1 miliarde de persoane în 2009 la 5,5 miliarde în 2025", a explicat Callebaut. "Oraşul ecologic urmăreşte să reintegreze funcţia agricolă la scară urbană prin utilizarea şi reutilizarea resurselor naturale şi a deşeurilor biodegradabile", spune arhitectul, referindu-se la clădire.

Dacă proiectul se va concretiza, ferma revoluţionară va redesena peisajul de zgârie-nori al New York-ului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fermă zgârie-nori proiectată de un arhitect belgian ar putea fi construită la New York.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O fermă zgârie-nori proiectată de un arhitect belgian ar putea fi construită la New York0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei