Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2009 - Anul XIV, nr. 100 (4086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Litiul prezent în apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor

Litiul prezent în apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, publicat recent în British Journal of Psychiatry, informează bbc.co.uk.

Oamenii de ştiinţă niponi au analizat legătura dintre concentraţia de litiu din apa potabilă şi rata sinuciderilor din regiunea Oita, care are o populaţie de peste un milion de persoane.

Cercetătorii au constatat că rata sinuciderilor era mult mai mică în zonele în care concentraţia acestui element chimic prezent în apa potabilă era mai mare.

Litiul este un element chimic folosit deja de medici, în doze mari, pentru tratarea diverselor tulburări de comportament.

Cercetătorii japonezi de la universităţile din Oita şi Hiroshima au descoperit că şi concentraţiile mai mici de litiu au un impact pozitiv asupra ratei sinuciderilor.

Concentraţiile de litiu din apă au variat între 0,7 şi 59 de micrograme la litru. Oamenii de ştiinţă au avansat teoria potrivit căreia atât timp cât aceste concentraţii se menţin la un nivel scăzut, ele pot avea un efect cumulativ protector asupra creierului, pe termen lung.

Un studiu anterior a sugerat, se asemenea, existenţa unei legături directe între litiul prezent în apa potabilă şi rata sinuciderilor. Şi acel studiu, realizat pe baza unor date colectate în anii 1980, a demonstrat că rata sinuciderilor este considerabil mai mică în zonele în care apa are o concentraţie mare de litiu.

Cercetătorii japonezi au făcut un apel pentru ca studii similare să fie efectuate şi în alte state ale lumii, dar au refuzat să sugereze ca litiul ar trebui să fie adăugat în apa potabilă.

Dezbaterile ocazionate, în trecut, de adăugarea fluorului în apa potabilă, pentru a proteja sănătatea dinţilor, s-au dovedit a fi extrem de controversate, iniţiativa fiind criticată de o serie de specialişti, care au numit această metodă "un tratament medicamentos involuntar în masă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Litiul prezent în apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor .
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Litiul prezent în apa potabilă contribuie la scăderea ratei sinuciderilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei