Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2009 - Anul XIV, nr. 100 (4086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei va introduce în Parlament pachetul de legi ale Educaţiei realizat în timpul mandatului său

Duminică, 3 Mai 2009 (17:56:08)
Fostul ministru al Educaţiei, deputatul PNL de Iaşi Cristian Adomniţei, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va introduce în Parlament pachetul de legi ale Educaţiei realizat în timpul mandatului său, adăugând că acesta poate fi discutat împreună cu pachetul propus de Comisia Miclea.

"La venirea mea ca ministru al Educaţiei nu exista niciun document la minister, iar când am plecat din funcţie am lăsat un pachet de legi pentru Educaţie. Îi voi invita pe parlamentari să semneze pachetul pe care eu l-am realizat, pentru că vreau să îl promovez pentru a fi dezbătut în Parlament", a afirmat Cristian Adomniţei, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că nu va fi nicio problemă ca pachetul său de legi să fie dezbătut în paralel cu cel propus de Comisia Miclea.

"Dacă vin două acte normative în Parlament ele pot fi discutate împreună. A fost o muncă susţinută şi nu văd de ce să nu fie amândouă luate în discuţie", a afirmat Adomniţei.

El consideră că cele două pachete de legi pentru Educaţie sunt egale, ca principii.

"Sunt unele idei noi propuse de domnul Miclea, cu care şi eu sunt de acord, cum ar fi cea referitoare la nepotismul în domeniul universitar sau cea care propune introducerea clasei pregătitoare. Sunt şi chestiuni pe care nu le susţin, mă refer în primul rând la propunerea cu bacalaureatul diferit, dat în funcţie de profil", a afirmat Cristian Adomniţei.

Deputatul PNL a mai spus că nu înţelege atitudinea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care la instalarea sa în funcţie a găsit pe biroul său pachetul de legi pe care el l-a promovat, însă documentul nu a fost în seamă.

"Am lăsat pachetul la minister. Până recent, a figurat şi pe site-ul ministerului, însă în urmă cu două săptămâni a fost scos. România nu mai are ministru al Educaţiei, ci, cel mult, are un ministru din umbră, Mircea Miclea. Actualul ministru, Ecaterina Andronescu, văd că nu are nimic de spus. Atunci când te cheamă Băsescu la Cotroceni şi îţi spune «lucrează după acest pachet», umilirea e totală", a mai spus Cristian Adomniţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei va introduce în Parlament pachetul de legi ale Educaţiei realizat în timpul mandatului său.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei va introduce în Parlament pachetul de legi ale Educaţiei realizat în timpul mandatului său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei