Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muzicienii, cei mai atrăgători parteneri

Motivul pentru care muzicienii atrag foarte mulţi admiratori şi sunt consideraţi parteneri ideali este faptul că lor le este mai uşor să recunoască şi să răspundă emoţiilor detectate în tonul vocii interlocutorului, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.

O echipă de cercetători de la Northwestern University din Statele Unite a descoperit dovezile biologice care atestă faptul că pregătirea muzicală îmbunătăţeşte capacitatea de a reacţiona şi răspunde emoţiilor transmise prin sunete.

"Identificarea rapidă şi clară a emoţiilor transmise de sunete este o capacitate care se poate manifesta în toate tipurile de spaţii, indiferent că este vorba de junglă, de sălile de clasă, de sălile de şedinţe sau în dormitor", a declarat Dana Strait, principala autoare a studiului.

Cercetătorii au măsurat şi comparat diferenţele între activitatea cerebrală a muzicienilor şi cea a persoanelor care nu fac muzică, după ce ambele categorii au ascultat un plânset de copil.

Sensibilitatea faţă de sunete, în special faţă de părţile din sunete care au contribuit cel mai mult la încărcătura emoţională, a fost măsurată de cercetători cu ajutorul unor electrozi aplicaţi pe scalpul voluntarilor.

Celulele cerebrale ale muzicienilor s-au activat cel mai mult la detectarea auditivă a acelor frecvenţe care au avut cea mai mare încărcătură emoţională, dar s-au dezactivat în cazul sunetelor mai puţin emoţionante. Aceste diferenţe nu au fost înregistrate în cazul persoanelor care nu fac muzică.

Acelaşi studiu a relevat faptul că persoanele care au beneficiat de mai mulţi ani de pregătire muzicală şi care şi-au început studiile în domeniu mai devreme sunt capabile să capteze emoţiile mult mai bine.

Autorii acestui studiu, finanţat de National Science Foundation, au remarcat, totodată, că elementele acustice pe care muzicienii le procesează cel mai bine sunt aceleaşi elemente pe care copiii care suferă de maladii ce provoacă tulburări de limbaj, precum dislexia şi autismul, le procesează cel mai greu.

Potrivit autorilor studiului, copiii care suferă de tulburări de limbaj ar putea avea mult de câştigat în urma pregătirii muzicale.

Studiul a fost publicat în European Journal of Neuroscience.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzicienii, cei mai atrăgători parteneri .
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Muzicienii, cei mai atrăgători parteneri4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei