Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internauţii, lipsiţi de imaginaţie atunci când îşi aleg parolele

Internauţii sunt lipsiţi de imaginaţie atunci când îşi aleg parolele online, utilizând cu precădere "1234", "password", propriul nume sau pe cel al unuia dintre copii ori numele unor personaje populare precum "Pokemon" sau "Matrix", este concluzia unui studiu realizat în SUA, informează AFP.

Parolele predictibile, care nu au semnificaţii personale pentru utilizatori, sunt uşor de aflat de către hackeri, care pot apoi sparge fără probleme conturi de e-mail, conturi de online banking sau pe cele de rezervări de bilete, spun realizatorii studiului.

Analiza a 28.000 de parole "furate" recent de pe un site popular din Statele Unite a arătat că internauţii nu depun nici un efort pentru a-şi personaliza parolele de acces. Potrivit studiului, ale cărui rezultate au fost publicate în Information Week, 16% dintre internauţi au parole formate din propriul prenume sau din cel al unuia dintre copii, 14% preferă combinaţiile facile de taste bazate pe cronologii, de tipul "1234" sau "12345678". În plus, cei care au tastatura setată pe engleză folosesc des combinaţiile asociative bazate pe ordinea tastelor, precum "qwerty".

Din parolele furate, 5% reprezentau nume ale unor emisiuni de televizune sau ale unor staruri apreciate de tineri, precum "hannah", inspirat de numele cântăreţei Hannah Montana. Numele de personaje de film sau desene, cum ar fi "Pokemon", "Matrix," sau "Ironman", sunt şi ele alese frecvent pentru parolare.

În afara de "password" sau variaţii de genul "password1", internauţii folosesc adesea expresii atitudinale precum "I don't care / Nu-mi pasă", "Whatever / Mi-e indiferent", "Yes / Da" sau "No / Nu" sau expresii sentimentale precum "Iloveyou" sau "Ihateyou".

Robert Graham, reprezentant al companiei Errata Security şi coordonator al studiului, a recomandat internauţilor să se protejeze împotriva cyber-infractorilor folosind parole cu mai mult de opt caractere, care să includă o majusculă şi un simbol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internauţii, lipsiţi de imaginaţie atunci când îşi aleg parolele .
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Internauţii, lipsiţi de imaginaţie atunci când îşi aleg parolele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei